blog
Personale

Sfaturi pentru etapele montarii unui acoperis

ianuarie 20, 2016 By

Sunteti nerabdatori sa va ocupati de ultimul detaliu implicat in procesul de constructie al unei case? Probabil cunoasteti proverbul “Graba strica treaba”, asa ca inainte de a va apuca, va invitam sa nu neglijati sa aveti in vedere cateva sfaturi legate de ce presupune activitatea de montare a unui acoperis.

Atat in cazul unor acoperisuri noi, cat si in cazul in care dorim doar sa realizam o actiune de renovare, intai de toate, incepem cu sipcuirea acoperisului. Sipcile si contrasipcile asigura suportul pentru instalarea sistemului de invelitoare ales si o ventilare adecvata, prin fixarea de folie anticondens pe astereala, cu ajutorul unor capse, pe orizontala, pastrand directia de la streasina spre coama.

La montajul foliei, trebuie sa acordati o atentie sporita, pentru a nu o taia sau intinde in mod excesiv. Pentru a nu ne trezi dupa scurt timp ca e nevoie de o noua renovare a acoperisului si pentru finisaje, este esential ca nu doar tigla, ci si folia anticondens sa fie de calitate. Nu are nici un sens sa va luati tigla buna, peste o folie de proasta calitate. De ce e atat de important? Fiindca structura acoperisului poate suferi din cauza unor eventuale infiltratii, chiar de la prima furtuna, iar in plus, termoizolatia va inregistra si ea o deteriorare precoce.

In alta ordine de idei, va sugeram sa va asigurati ca tabla si piesele de finisaj sa se incadreze in Standardul European 14782:2006. Pe de o parte, grosimea tablei din care sunt confectionate panourile din tigla poate fi masurata cu usurinta, cu ajutorul unui micrometru. Pe de alta parte, nu aveti cum masura stratul de zinc, iar acest element din tabelul lui Mendeleev este responsabil cu protectia otelului impotriva factorilor nocivi de coroziune.

Exista dovezi ca, momentan, pe piata din Romania se vinde tigla metalica avand protectia de 90 g Zn/mp, drept tigla cu protectie mai mare. Asadar, atata timp cat legislatia in vigoare nu se refera in nici un fel privitor la cantitatea protectiei, va recomandam sa realizati o selectie cat mai riguroasa a produselor achizitionate!
Este recomandabil ca montajul tiglei metalice pentru acoperis si fatade, sa fie efectuat de catre o echipa calificata pentru realizarea acestei lucrari.

Firma noastra, care si-a castigat in ultimii cativa ani, peste 1000 de clienti satisfacuti de calitatea lucrarilor si serviciilor, pune la dispozitia tuturor celor interesati, toate produsele necesare constructiei de acoperisuri, de la tigla metalica, sisteme pluviale, tabla trapezoidala si sisteme de fixare, pana la accesorii acoperis si ferestre de mansarda trainice.