Personale

Primul meu contact cu componente de calculator

iunie 2, 2016 By

Primul meu calculator a fost un cadou de ziua mea din partea parintilor. De fapt, era un cadou de majorat, pentru ca implinisem 18 ani si le-am spus clar parintilor ca eu nu vreau petrecere de majorat ci calculator. De cand si-a cumparat un vecin un amarat de 486, numai la calculatoare imi statea gandul. Mi-au cumparat un Pentium 2, care atunci era din gama de mijloc ca performanta. A mers foarte bine 3 ani, dupa care a trebuit sa ii fac un upgrade la placa video si atunci am intrat pentru prima data in contact cu componente pc.

Citisem deja o gramada de reviste de specialitate si stiam cum se schimba o placa video, atat doar ca nu facusem asta inca practic. Mi-am cumparat o placa Geforce 2, care la vremea aia era printre cele mai tari, ca sa pot si eu juca jocurile 3D ale momentului. Pe vremea aia oamenii nu prea faceau cumparaturi online si am ales placa de la un magazin de calculatoare din oras. Eram entuziasmat de noua placa aproape ca si in ziua cand am primit calculatorul, urma doar sa o montez.

89497502_2_644x461_service-pc-si-la-domiciliul-clientului-laptop-schimbari-componente-fotografii_rev001

Calculatorul nu mai era in garantie si nu mai avea asigurat service, asa ca am decis sa montez eu placa. Am cautat informatii suplimentare pe net despre componente pc si montarea acestora. Am desfacut carcasa calculatorului, am scos placa video veche si am montat-o pe cea noua. A mers din prima fara niciun fel de probleme si am instalat si driverul. Stand cu calculatorul desfacut, am incercat sa inteleg ce sunt celelalte piese din calculator si asa am inceput sa “ma pricep”. Am instalat si unor vecini placile video mai tarziu, cand si-au cumparat si ei.

Am invatat sa instalez si sistemul de operare. In timp, le-am invatat pe toate, devenind un mic expert in hardware si software, desi nu am lucrat niciodata in domeniu. Eram pur si simplu pasionat si oricand prietenii imi cereau ajutorul, ma ofeream sa ii ajut cu placere. De atunci mi-am cumparat inca un calculator, pe care l-am upgradat de-a lungul timpului, singura componenta care nu am schimbat-o deloc a fost carcasa.