Personale

Din ce sunt facuti de fapt magnetii de frigider?

iunie 2, 2016 By

De fiecare data cand plec la mare, am grija sa imi iau de la tarabele de pe litoral un magnet de frigider cu statiunea pe care o vizitez. Deoarece merg la mare in fiecare an, deja am o multime de astfel de amintiri adunate din mai multe statiuni. Eram totusi curios cum se fac acesti magneti, pentru ca sunt foarte practici. Cautand pe net informatii, am gasit ca de regula se fac din folie magnetica, aceasta folie fiind taiata la dimensiunea dorita si pe ea se aplica o imagine simpla sau in relief.

Tot de pe net am aflat ca folia magnetica are de fapt multe aplicatii. Se foloseste foarte mult pentru fabricarea de magneti publicitari, dar si pentru scoli, in scopul de a afisa tot felul de informatii temporar. Desi nu pare a fi flexibila, folia magnetica este disponibila sub forma de rola de dimensiuni mai mari, urmand apoi ca cei care o folosesc sa o taie in fasii mai mici, in functie de ce vor sa afiseze pe ea. Multi oameni o folosesc pentru ca este o solutie foarte practica pentru afisarea de informatii diverse, pentru ca apoi sa poata sa renunte la acele informatii oricand doresc.

magneţii

Deoarece imi plac enorm magnetii de frigider, am vrut sa aflu mai multe si am gasit tot felul de informatii interesante. De exemplu, mi-am dat seama ca pot sa imi fac proprii magneti de frigider din folie magnetica, pe care sa aplic orice tip de poza. Am cumparat folie magnetica si am printat poze cu mine si sotia de la mare pe stickere. Am taiat folia dupa marimea stickerelor si am aplicat stickerele pe folie. Nu i-am zis nimic sotiei, iar in noaptea urmatoare am aplicat magnetii cu pozele pe frigider.

Ideea a fost sa ii fac o surpriza sotiei in dimineata urmatoare. Cand am intrat in bucatarie sa luam micul dejun, frigiderul era plin de magneti cu poze facute de noi la mare. Nu i-a venit sa creada ca e adevarat! A fost unul dintre cele mai frumoase momente din viata noastra.Trebuie sa ma gandesc si la alte variante de a folosi folia magnetica, pentru ca merita si sunt foarte pasionat de magnetii de frigider.