Mierea de salcam

ianuarie 8, 2018 By

Cu toți știm că albinuțele harnice nu produc numai un singur fel de miere. Există diverse sortimente, din diverse plante și fiecare tip are propriile lui beneficii. În ceea ce privește mierea de salcâm, se știe că este una dintre cele mai parfumate și delicioase, pentru că are cea mai mare cantitate de fructoză.

Pe vremuri, strămoșii noștri spuneau că mierea de salcam e o adevărată hrană pentru organism pentru că se absoarbe cel mai ușor în corp și oferă foarte multă energie. Atât de multă încât nu ar fi o idee rea să-ți aprovizionezi cămara cu cât mai multe borcane, mai ales pe timp de iarnă.

Acest tip de miere se mai numește și monofloră, pentru că albinuțele au fost fidele unui singur tip de floare și s-au aprovizionat numai din salcâm. Mierea de tip polifloră sugerează că albinuțele au fost mai rebele și au cules nectar de la mai multe tipuri de flori.

Mierea de salcam Mierea de salcam poate fi recunoscută pentru că are o nuanță transparentă, aproape incoloră. Uneori poate avea un aspect de galben pal datorită fagurilor, are un gust foarte plăcut și se cristalizează după 1-2 ani.

Mierea de salcam conține ingredientele necesare pentru o viață sănătoasă: vitaminele B1, B2, B6, B12, minerale, enzime, fitohormoni, flavonoide și acizi organici.

Mierea de salcam are efecte antiseptice și de aceea este folosită în tratarea tuselor, a infecțiilor bronhice, a guturaiului, a astmului, a pneumoniei și a tuberculozei.

În ceea ce privește afecțiunile digestive, mierea de salcâm este un medicament foarte bun pentru persoanele ce suferă de gastrită hiperacidă. O lingură de miere diluată în apă caldă înainte de masă poate diminua semnificativ arsurile. Pentru persoanele ce suferă de ulcer se recomandă miere de salcâm diluată în 200 ml de lapte fiert, seara, pentru a vindeca durerile de stomac.

Mierea de salcâm ajută foarte mult și persoanele aflate în convalescență, întărește imunitatea mai ales la copii, gravide sau persoane care se recuperează după o boală sau intervenție chirurgicală.

Totodată, mierea de salcâm ajută și în cazul afecțiunilor cardiovasculare, dereglări ale circulației sângelui. Această miere tratează inima bolnavă. Se recomandă aproximativ 100-120 de grame de miere pe zi pe stomacul gol, sau dizolvată în prealabil în puțină apă. Tratamentul poate dura aproximativ 2-3 luni. Tratamentul cu miere este administrat singur la o formă ușoară sau în combinație cu o terapie comună.

Pentru persoanele ce suferă de miocardită se recomandă următorul amestec: miere în stare pură 500 g, 2 lămâi, gălbenușuri de la două ouă proaspete și 2 linguri de zahăr. Din acest amestec se ia câte o lingură de dimineață, după-amiaza și seara cu 20 minute înainte de a mânca.

Pe lângă alte beneficii ale acestui tip de miere de albine se mai numără și capacitățile vindecătoare pe care le are pentru: reumatism, tulburări de memorie, insomnie și cancer.

Trebuie însă să fiți atenți să cumpărați miere de salcâm autentică și nu falsificată. S-au dezvoltat în ultima vreme numeroase metode de falsificare a mierii de albine, spre exemplu: prin infuziune de flori de salcâm. Așa că, noi vă asigurăm că mierea de salcâm bio este cea mai bună alegere!