Auto

Conducerea camioanelor, trucuri si secrete

ianuarie 13, 2018 By

Conducerea camioanelor, trucuri si secrete

Conducerea camioanelor este o meserie ravnita in zilele noastre, se castiga destul de bine si iti ofera posibilitatea sa-ti traiesti viata pe drumuri. Aceasta este o descriere destul de optimista care arata viata camionagiilor intr-o culoare foarte pozitiva.

Realitatea este insa putin diferita, trebuie sa-ti placa aceasta meserie, drumurile monotone si interminabile, iti pot pune nervii la incercare. Cu toate acestea multi tineri aleg aceasta cale si incearca sa-si faca un rost in viata ca si soferi de camion.

Conducerea camioanelor ca si meserie

Pentru ca multi tineri doresc sa devina soferi de camion, am ales sa scriu cateva trucuri si secrete utile pentru soferii incepatori. Cum am mai scris, nu este chiar atat de usor sa fii tot timpul pe drumuri, departe de familie si de persoanele iubite.

In plus soferul incepator trebuie sa invete sa conduca eficient si economic, sa transporte marfa in cel mai scurt timp posibil la cele mai mici costuri. La condusul economic al camioanelor, factorul uman are un impact mare, orice vehiculul poate fi condus economic dar este nevoie si de experienta si cunostinte acumulate in aceasta directie.

Deja sunt multe scoli de soferi pentru camioane unde puteti sa va faceti instructajul dar trebuie sa intelegeti ca dupa ce ati primit carnetul inca nu sunteti pregatiti pentru drum. Este nevoie sa treaca o perioada destul de lunga pana veti putea spune ca sunteti pregatiti sa mergeti pe TIR.

Conducerea economica a camioanelor

Soferii de camioane care stiu sa conduca economic sunt foarte apreciati si cautati. Marfa trebuie sa ajunga la destinatie in timpul alocat fara deteriorari si la un consum redus. Degeaba ajunge marfa mai repede dar deteriorata sau cu intarziere, ambele situatii creeaza doar probleme firmei de transport.

Circulatia cu viteza prea mare a camionului duce la un consum marit de combustibil si implicit la un cost mai mare al transportului. Una din greselile soferilor incepatori este conducerea vehiculelor la o turatie prea mare si utilizarea franei prea frecvent.

Mai nou, majoritatea camioanelor moderne, au cutie de viteza automata, cu toate acestea vehiculul trebuie mentinut la o viteza constanta pentru a scoate un consum bun. Conducerea cu accelerare si franare dese, duce la un consum mare de combustibil. Excesele niciodata nu duc la nimic bun si cresc si riscul accidentelor.

Trebuie sa intelegeti ca in momentul in care va urcati la volan sunteti responsabili pentru vehiculul pe care il conduceti si marfa pe care o aveti incarcata si trebuie sa adoptati o conduita preventiva pentru sporirea sigurantei in trafic.