Interesante

Jucarii Montessori

octombrie 22, 2018 By

Jucarii Montessori

Materialele Montessori servesc in primul rand pentru a contribui la dezvoltarea spirituala a unui copil, prin dezvoltarea abilitatilor sale motorii senzoriale la o varsta adecvata.  Copilul actioneaza independent, fortele sale interne sunt eliberate, astfel incat, pas cu pas, acesta sa devina independent de adulti. El invata din propria experienta sa inteleaga natura si sa fie orientat in ea. Aceste jucarii Montessori, sunt create in conformitate cu principiul Montessori, deoarece un copil poate sa-si exercite toate functiile fizice si spirituale, sa-si formeze integritatea mentala si sa se dezvolte pe deplin. 

Materialele indeplinesc dorinta de miscare la copii. Un copil mic isi recunoaste corpul, construieste o schema a corpului sau, imbunatateste coordonarea ochilor, mainilor si picioarelor, ceea ce contribuie la aparitia unor miscari tot mai precise si mai armonioase. Prin auto-tratarea materialului, copilul dobandeste abilitati diverse. El invata sa stabileasca un obiectiv si sa gaseasca modalitati adecvate de a-l atinge. Materialele Montessori raspund dorintei spontane si insatiabile a copilului de a se misca. Obiectivele didactice, abilitatile motorii afecteaza dezvoltarea generala, emotionala, verbala si sociala.

Materialele Montessori reprezinta o cruce intre manuale si jocuri de dezvoltare, realizate din materiale naturale.  Pentru fabricarea jucariilor din lemn, sunt folosite tipuri de lemn valoros, toate materialele sunt realizate cu o calitate foarte inalta, unele dintre ele fiind destul de greu de fabricat. Prin urmare, materialele reale Montessori sunt scumpe. O lista a unora dintre jucariile  si activitatile folosite in grupurile Montessori sunt autobuzul vesel, puzzle din lemn cu maner cortul vesel, premergator din lemn cu carucior si multe altele.

Dintre acestea cea care atrage atentia este cutiuta pentru dinti de lapte. Este ceva ireal de cool si draguta. Si mai mult decat atat, o cutie dinti lapte este amuzanta.Va aduce bucurie oricarei mame. Aceasta este o cutie de depozitare a primei suvite de par, a primilor dinti de lapte, a cordonului ombilical. Niciodata nu au fost inventate astfel de depozitare  si le poti cumpara fara sa stai pe ganduri, deoarece, acest lucru este foarte distractiv si original. Pentru ca aici, poti depozita ceva ce apartine copilului tau si care poate fi pastrat peste ani.