DiversePersonale

De ce folosesc hotelurile de lux aparate de odorizare a incaperilor

noiembrie 1, 2017 By

De ce folosesc hotelurile de lux aparate de odorizare a incaperilor

Data viitoare cand intri intr-un hotel scump, acorda atentie felului in care iti sunt stimulate simturile de design, muzica, lumina si, mai recent, de miros. Aceste hoteluri fac tot posibilul sa creeze o atmosfera placuta inca de la receptie, si se bazeaza in special pe mirosuri pentru a face asta.

 

Aparatele de odorizare a incaperilor sunt perfecte pentru acest scop deoarece mentin mirosul dorit constant, in timp ce le acopera pe celelalte. Cele de la Elixir Balsam sunt ideale. Se utilizeaza impreuna cu esentele speciale distribuite tot de catre ei si se gasesc intr-o varietate de arome.

 

Printre hotelurile de lux care apeleaza la aceasta strategie se numara si Four Seasons, Ritz-Carlton, Le Meridien, Excelsior sau Bulgari, iar motivul este simplu: oaspetii hotelurilor isi amintesc mirosurile pe care le-au simtit de doua ori mai intens decat sunetele pe care le-au auzit sau imaginile pe care le-au vazut.

 

 

Explicatia stiintifica este faptul ca mirosul este singurul simt care este complet dezvoltat atunci cand te nasti si ramane simtul principal prin care definesti lumea inconjuratoare pana la varsta de 10 ani, cand intervine si vazul. De asemenea, este si singurul simt cu o conexiune directa la amigdala si hipocamp – zone din creierul tau care proceseaza emotiile si amintirile.

 

Asadar este nevoie doar de un parfum bine ales pentru a-i face pe oaspetii unui hotel sa se simta ca acasa si sa retraiasca amintiri fericite din copilarie, iar aceasta este reteta perfecta pentru a-i transforma in clienti fideli – cu cat acestia simt o legatura mai personala cu locul in care se afla, cu atat vor fi mai dispusi sa se intoarca.

 

Un parfum pe baza de vanilie va induce un sentiment de confort si siguranta, mirosul ierbii va aduce fericire si sentimentul de a fi din nou copil, lavanda va induce somnul, fructele rosii vor creste optimismul, moscul va da impresia de curatenie, iar aromele citrice vor creste nivelul de energie.

 

Cunoscand stiinta din spatele mirosurilor si cum ne afecteaza acestea, putem influenta cu usurinta starea oamenilor din jur, iar acest lucru este extrem de util in cazul proprietarilor de afaceri care sunt vizitate zilnic de zeci de oameni: hoteluri, pensiuni, cabinete medicale, reprezentante auto si altele.

 

Achizitioneaza acum un aparat de odorizare a incaperilor si esente puternice pentru acesta!