Interesantestiati ca?

Cerințele de incriere pentru categoria A a permisului de conducere

iunie 19, 2021 By

Că să va puteți înscrie pentru această categorie trebuie să aveți vârsta cuprinsă între 24 de ani sau la 20 de ani pentru deținătorii de permis categoria A2 cu o vechime de cel puțin doi ani. Școala se va petrece pe o motocicletă cu sau fără ataș și triciclu cu motor, având o putere de peste 15 Kw. Cursurile pentru categoria A sunt formate din 24 de ore de teorie și 26 de ore de practică. Cursul poate dura până la 4 săptămâni, timp în care acesta efectuează pregătirea teoretică dar și practică. Pregătirea practică se petrece atât în poligon cât și în trafic. Alături de Școala de șoferi Brașov veți putea să dețineți multe abilități în trafic și să va bucurați de permisul obținut pentru categoria A.

Instructorul va fi pasager la examenul moto în trafic

Când elevul este în școală instructorul  îi explică toate situațiile posibile și discuta liber cu elevul încercând să îl învețe cât mai multe manevre în timp real. În timpul orelor, instructorul îl va învăța pe elev făcând corecturi din mers ca acesta să le înțeleagă mai bine dar îi va oferi și alte explicații ulterior dacă vor exista neclarități. Orele se vor efectua atât în poligon cât și în trafic pentru categoria A, ca elevul să poată să înțeleagă toate manevrele și să înceapă să le pună în practică.

Instructorul va fi pasagerul elevului examinat și la examenul moto atât în poligon cât și în trafic, nicidecum politisul examinator. Instructorului îi este interzis să discute cu elevul, să îl ajute la anumite manevre, inclinatul sau redresarea motocicletei. Dacă elevul va trece de proba din poligon, va putea să participe și la examenul din trafic.

Pe toată perioada examenului aceștia vor fi văzuți și auziți de polițist prin radiocomunicații și cu ajutorul unei mașini de la școala auto pentru a putea asista la toată cursa. Mașină este condusă de un alt angajat al școlii auto, politisul dorind să fie foarte atent pe toată perioada examenului. Mașina va merge în permanentă în spatele motocicletei. Politisul examinator va vedea fiecare manevră făcută de către candidat și va evalua corectitudinea și atenția sporită. Totodată examinatorul va putea observa cu o foarte mare ușurință orice tip de intervenție a instructorului. Orice tip de intervenție făcută va fi defapt candidatul declarat respins. Instructorul fiind pasager, el este acolo pentru a interveni numai în cazul unei situații majore.