blog
Imobiliare

Ce sa am in vedere cand imi aleg chiriasii

noiembrie 7, 2016 By

Am vazut cateva case noi Sibiu foarte frumoase si destul de accesibile ca pret pe site-ul newconceptliving.ro. Ma gandesc serios sa imi cumpar o casa in Sibiu. Imi place mult acest oras si cred ca aici vreau sa raman pentru o perioada lunga de timp.

Insa, momentan stau cu chirie. Am doar 3 ani de cand m-am mutat in acest oras si totodata in apartamentul in care locuiesc acum. Am gasit repede apartamentul, cu ajutorul agentiei imobiliare NewConceptLiving. Cautam apartamente noi Sibiu de inchiriat si ceea ce am gasit aici mi-a placut foarte mult. Chiar daca sunt multumita de apartamentul in care stau, vreau sa imi cumpar o casa. Insa, mai astept 1-2 ani pentru a mai strange din bani. Cu siguranta oferta de case noi Sibiu va fi la fel de diversa si atunci. Acum insa, nu e momentul.

Ma gandeam zilele astea la cat de greu trebuie sa fie sa iti alegi chiriasii potriviti. Am auzit o multime de cazuri in care proprietarii inchiriaza apartamente noi Sibiu sau chiar si case noi Sibiu, dupa care le pare rau, deoarece chiriasii le distrug.

Eu am mare grija de apartamentul in care stau. Nu distrug lucrurile si am grija de el ca si cum ar fi al meu. Insa, multi chiriasi nu gandesc astfel.

Daca esti in situatia de a-ti alege chiriasii, poate ar fi bine sa intrebi in randul cunostintelor pe care le ai. Daca aduci in locuinta ta persoane cunoscute, poate e mai bine si ai sanse mai mari ca bunul tau sa fie pastrat si sa primesti banii la timp. Daca alegi persoane straine, incearca sa alegi persoane care sunt stabile din punct de vedere financiar, persoane care iti vor plati la timp chiria si cheltuielile.

Daca ai gasit chiriasii potriviti, nu inchiria apartamentul fara a face un contract. In contractul respectiv specifica starea imobilului, bunurile pe care le ai si alte aspecte importante. Stabileste clauze clare in cazul in care apar anumite evenimente nedorite.

Dupa ce ai dat apartamentul in chirie, tine cont de faptul ca trebuie sa fii un proprietar intelegator, sa respecti intimitatea chiriasilor si sa rezolvi conflictele care apar in diferite momente.