blog
Personale

Trenduri legate de verighete in perioada victoriana

noiembrie 7, 2016 By

Traditia inelelor de nunta are radacini stravechi, astfel incat nu este de mirare ca, de-a lungul vremii, design-ul verighetelor a cunoscut stiluri variate.
Cu o puternica influenta in arta si moda, regina Victoria a Marii Britanii a avut un cuvant de spus si in domeniul bijuteriilor. Datorita ei, astazi putem admira si diferentia verighete romantice, din perioada mareata si din perioada estetica. Primele aveau un model cu detalii inspirate din natura, cu flori, frunze sau fructe si ingerasi sau aveau gravate initialele mirelui si miresei ori data nuntii la interior. Tot din perioada Victoriana, dateaza si folosirea de aur roz pentru confectionarea benzilor de nunta. Astfel, se disting verighetele fabricate din aur galben cu diverse ornamentatii, cu gravura incrucisata, cu versuri romantice inscriptionate la interior, cu pietre pretioase – rubinele si diamantele erau preferate, precum si verighete din aur de culoare roz ce aveau gravate in adancime, cu ajutorul tehnicii “repousse”, diferite motive in relief.

Atcom va ofera servicii gratuite de gravura verighete aur. Prin implementarea celor mai noi tehnici in domeniu, acum aveti ocazia sa comandati perechi de inele de nunta personalizate cu un simbol sau cu un text la propria alegere, in limita a 15 caractere caligrafiate, adica efectuate manual cu fontul preferat sau cu scris citet, realizat la pantograf.