8 lucruri pe care nu le stiai despre bautura ta preferata

iulie 21, 2016 By

Nici o petrecere nu se poate desfasura fara alcool, iar atunci cand ai de organizat un eveniment, probabil vei comanda liquor, whisky, vodka sau tequila, in functie de preferintele tale si ale invitatilor.

De cele mai multe ori, cand consumam bauturi alcoolice, nu stim prea multe lucruri despre ele, de unde le provine numele, sau alte detalii care par interesante.

Fie ca esti un cunoscator de whisky, iubesti tequila, sau consideri ca nu exista petrecere fara alcool si faci o comanda de liquor, vodka si sampanie, este bine sa stii cateva lucruri despre cele mai populare bauturi. Mai jos vei gasi cateva informatii referitoare la bauturile noastre preferate, lucruri pe care probabil nu le stiai.

  • Bourbon – acesta bautura a fost considerata ca un produs distinctiv al Statelor Unite, in 1964, iar numele acestei bauturi vine de la Bourbon Country, Kentucky.
  • Coniac. Cuvantul provine din derivatul olandez brandewijn, care se traduce prin „vin ars”. Cele mai vechi termometre, folosite prin anii 1600, contineau coniac. In cele din urma, lichidul a fost inlocuit cu mercur.
  • Gin. Chiar daca aceasta bautura a fost produsa in SUA, nu a fost un produs popular decat in perioada prohibitiei. Usurinta cu care putea fi facut si costul scazut,a facut din gin bautura favorita dintre toate bauturile care erau ilegale.
  • Rom. In anii 1800 stilistii credeau ca romul este secretul unei par curat si sanatos. De aceea, de multe ori clientii erau sfatuiti sa isi spele parul cu aceasta bautura.
  • Sherry. Exploratorii celebri ca Ferdinand Magellan si Christopher Columb au calatorit cu o cantitate mare de Sherry la bord in timpul calatoriilor lor. De fapt, Magellan a cheltuit mai mult pe Sherry decat a cheltuit pe arme pentru calatoria lui din 1519.
  • Tequila. Nimeni nu stie sigur cand si cum a aparut margarita, insa cea mai populara poveste dateaza din octrombrie 1941. Atunci, barmanul Don Carlos Orozco a amestecat bautura pentru Margarita Henkel, fiica unui ambasador german care a ratacit in Cantina Hussong, in Ensenada, Mexic. Din moment ce ea a fost prima persoana care a gustat bautura, Orozco a numit-o dupa ea.
  • Vodka. Este cea mai populara bautura din lume, cu mai mult de 4.44 miliarde de litri consumati. Cei mai mari bautori de vodka sunt rusii, 13,9 de litiri fiind consumati pe an, de fiecare persoana.
  • Whisky. In timpul prohibitiei, interdictia impusa privind vanzarile de alcool nu a inclus si whisky-ul prescris de un medic si vandut in farmacii. Aceasta scutire a fost principalul motiv pentru care au aparut o multime de farmacii in acea perioada.