Cateva sfaturi utile despre construirea unui acoperis ventilat
Am o doua case la tara, dintre care una este din lemn, iar cealalalta este construita din caramida, insa nu este finisata nici in exterior nici in interior, pentru ca a fost construita de bunicul meu care era zidar si nu a apucat sa o termine. Din moment ce mi-a lasat-o mostenire, am decis sa fac tot ce trebuie pentru a o finisa si a o aduce la un standard modern. Primul lucru care m-am decis sa il schimb este acoperisul, urmand apoi sa ma ocup de restul casei. M-am documentat si am gasit informatii despre un concept modern, acoperisuri ventilate.
Am vrut sa am un acoperis diferit de tot ce am vazut la vecini si de aceea am ales acoperisul ventilat, mai ales ca zona in care se afla casa este o zona cu multa vegetatie, unde umiditatea este destul de ridicata. Am auzit ca acest tip de acoperis este considerat acoperisul viitorului, fiind foarte eficient si durabil. In general, acoperisul trebuie sa fie cat mai usor, sa aiba o structura buna de rezistenta, sa asigure comfort si sa protejeze cladirea de factorii de mediu. Daca acesta este si bine aerisit, atunci este ideal. Acoperisul ventilat are canale de ventilatie prin care circula aerul si astfel este mentinut uscat si nu isi va schimba nici aspectul si nici caracteristicile in timp.
Rolul unui acoperis este de a proteja structura casei, fiind ca un scut impotriva factorilor de mediu. Cautand informatii despre acoperisuri ventilate, am citit pe internet ca lipsa ventilatiei duce la rezultate negative pe termen lung, care te vor costa, de aceea trebuie sa fii sigur ca alegi acoperisul potrivit. Este destul ca investesc pentru construirea acoperisului si nu vreau sa mai cheltui bani si mai tarziu, doar pentru ca alegerea pe care as face-o este una neinspirata.
O ventilatie necorespunzatoare duce la acumularea de umiditate, favorizand dezvoltarea mucegaiului. Insectele si mucegaiul pot avea efecte devastatoare pe termen lung asupra partilor din lemn ale acoperisului. Daca vrei sa ai un acoperis durabil si eficient, trebuie sa alegi unul ventilat. In cadrul acestui tip de acoperis, este generata in mod natural o ventilatie continua, care iti protejeaza locuinta de mucegai si de alte efecte nedorite.
Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest