6 motive pentru care să alegi cazane pe lemne

ianuarie 17, 2018 By

Centralele termice pe lemne sunt de departe cea mai bună soluție dacă vrei să-ți încălzești locuința eficient și economic. Trebuie doar să alegi firma potrivită și tipul de centrală potrivit pentru locuința ta. Iată 6 motive ce ar trebui să te convingă să folosești cazane pe lemne.

  1. Zona în care locuiești nu are acces la alimentarea cu gaz sau locuiești într-o regiune montană în care combustibilul lemnos este mult mai avantajos decât orice altă sursă de încălzire. În astfel de situații există foarte mulți comercianți locali care vând lemn la un preț destul de mic dacă e să comparăm cu cărbunele sau gazul.  În aces caz poți folosi cu încredere un cazan Stropuva. Ai 11 modele diferite de unde îți poți alege ce e mai bun pentru tine și casa ta!
  2. Dacă suprafața spațiului în care locuiești este mare și ai nevoie de încălzire care să acopere mai multe încăperi. În acest caz ai nevoie de un cazan cu destulă autonomie și putere astfel încât să-ți încălzească corespunzător toate camerele. Centralele Stropuva au o autonomie de 24 de ore pentru o încărcare completă de lemn, sau 3-5 zile cu o singură alimentare cu cărbune.
  3. Combustibilul solid este mai ieftin, reprezintă o resursă regenerabilă, te poate ajuta să faci economii de energie și să investești mai mult în planurile familiei tale. Dacă alegi o centrală Stropuva care funcționează pe lemne, atunci costurile pe termen lung vor fi considerabil mai mici. Ești independent de rețeaua de gaze, iar instalația de încălzire poate fi, în unele cazuri, mai avantajoasă la preț decât cea în cazul unei centrale termice pe gaz.

Dacă vrei să-ți îmbunătățești eficiența instalației, poți oricând să-ți adaugi un puffer și să-ți introduci o automatizare pentru a gestiona economic și eficient instalația.

  1. Cazanele pe lemne de la Stopuva  sunt echipamente cu durată  lungă de viață și ușor de întreținut datorită modului în care au fost proiectate. Este suficient dacă curățați cenușa doar o dată pe săptămână, în rest acestea pot arde neîntrerupt pentru a asigura locuinței tale necesarul termic în perioadele reci.
  2. Beneficiezi de libertate completă în alegerea combustibilului solid folosit – lemne, brichete, cărbune sau deșeuri din lemn. Astfel faci și economie dacă optezi pentru metodele mai ieftine, dar protejezi și natura prin faptul că utilizezi și deșeurile rămase de pe urma prelucrării lemnului și astfel nimic nu este aruncat. Indiferent de ce metodă ai alege, centralele Stropuva vor funcționa la fel de bine.
  3. Te bucuri de eficiență ridicată și puteri mari. Cazanele pe lemne de la Stropuva au fost proiectate cu atenție pentru a permite obținerea unei eficiențe termice ridicate și autonomie mare de funcționare. Nu uita să ții cont, în momentul în care alegi combustibilul, și de faptul că puterea calorică este redusă o dată cu creșterea gradului de umiditate al lemnului, iar utilizarea combustibililor umezi poate duce la pierderi de randament.

Dacă aceste motive te-au convins să optezi pentru  o centrală pe lemne Stropuva, atunci nu ezita să vezice mai au de oferit pe site-ul lor oficial!