blog
Personale

Vacanta in Turcia – De ce sa alegem statiunea turistica Bodrum?

septembrie 5, 2016 By

Bodrum este un oras din sud-vestul Turciei, pe malul marii Egee, incarcat de istorie, care in prezent indeplineste cerintele multor turisti datorita peisajelor superbe: golfuri, fiorduri si plaje deosebite. Bodrum este un fel de “Saint Tropez” al Turciei, fiind un oras al noptilor albe. Totul a inceput intr-un sat pescaresc, care apoi a devenit oras si statiune turistica. Sa vedem care sunt principalele atractii care ne-ar putea determina sa alegem o vacanta in Bodrum, Turcia.

Iahturile

Iahturile sunt specifice acestui oras, el fiind considerat centrul de iahting al Turciei. Traditia a fost pastrata de-a lungul timpului, astfel ca aici gasim iahturile din lemn numite gulete.

Viata de noapte

Bodrum este orasul care nu doarme niciodata, sau cel putin asa spun unii. De fapt, orasul chiar rivalizeaza cu celebrul Saint-Tropez. Viata de noapte moderna atrage vedetele, care vin aici aproape tot timpul pentru a se distra. In acest oras se gaseste a doua discoteca din Europa in ceea ce priveste marimea, discoteca Halicarnas.

Istoria

Bodrum a fost candva cucerit de Alexandru cel Mare. In acest loc gasim si Amfiteatrul Antic cu o capacitate de 13.000 de locuri si castelul Sf. Petru Eliberatorul, care a fost construit de cavalerii din Rhodos. Bodrum este vechiul Halicarnas, locul unde s-a nascut celebrul istoric Herodot, iar aici se afla si una dintre minunile lumii antice, mausoleul din Halicarnas. Printre obiectivele istorice mai gasim Turnul Otoman si Poarta lui Myndos.

Plajele

Nu doar viata de noapte e apreciata in Bodrum, ci si soarele de pe plajele acestei statiuni. Acestea sunt foarte curate, iar apa este turcoaz. Turistii se pot bucura de vara timp de 6 luni pe an aici, insa cele mai calde luni sunt iulie si august, in care se pot inregistra temperaturi de pana la 35 grade.

In Bodrum vin in fiecare an peste un milion de turisti, iar posibilitatile de cazare sunt numeroase. Exista aici destule resorturi de 4 si 5 stele, in care te poti bucura de confort si lux. Vei gasi o atmosfera boema, cu iz de istorie si cu peisaje mirifice, dar si o viata de noapte agitata. Aici vin turisti de tot felul, deoarece anticul se imbina perfect cu modernul.