blog
Interesante

Unde gasesti placi OSB ieftine si de calitate

septembrie 28, 2019 By

Unde gasesti placi OSB ieftine si de calitate

Este demn de remarcat faptul ca placa OSB este un material de inalta tehnologie care este utilizata pe scara larga nu numai ca un material de constructii, ci si in fabricarea de mobila. Poti achizitiona placi OSB ieftine, de inalta calitate si la un pret accesibil din magazinul Depo Materiale Constructii.  Avantajele acestui tip de material de constructii includ inalta calitate si prietenia cu mediul.

Placi OSB – Domeniul de utilizare

Domeniul de utilizare a placilor OSB este vast, de exemplu, placa OSB poate fi folosita pentru decorarea peretilor si va proteja locuinta de umezeala, facand-o mult mai calduroasa. In plus, va reduce costurile lucrarilor suplimentare de finisare. Placile OSB se folosesc in constructia caselor cu panouri, la fabricarea pieselor de mobilier, la placarea peretilor exteriori, pentru lucrari interioare (la finisarea caselor din lemn), pentru fabricarea paziei pentru acoperisuri, la nivelare si podea, in timpul constructiei de scari, platforme, podiumuri, pentru inchiderea deschiderilor de constructie, cum ar fi usi si ferestre, in constructia rafturilor, standurilor si standurilor expozitionale,  pentru fabricarea rafturilor de mobilier, vitrine, blaturi, armaturi din mobilier tapitat. Placajul OSB are o gama larga de aplicatii, fiind o alternativa la scanduri, placajele si PAL-urile conventionale.

Placaj OSB – avantaje 

Unul dintre avantajele utilizarii unei placi OSB, este puterea. Acest indicator reflecta cateva puncte importante, cum ar fi rezistenta la indoire, modulul elastic, rezistenta la tractiune. In comparatie cu omologii din caramida, placile OSB prezinta o rezistenta mult mai ridicata. Un al doilea avantaj este rezistenta la umiditate. Datorita impregnarii cu ceara si rasina, placile OSB au o rezistenta ridicata pe vremea inzapezita sau ploioasa. Conform unui studiu, procentul de umflare a placilor, cu conditia ca acestea sa fie amplasate in lichid in timpul unei zile, va fi de la 17 la 25% in functie de tipul placii. Un al treilea avantaj este absorbtia perfecta a zgomotului. Datorita densitatii ridicate de rasina si ceara, placa OSB nu numai ca este puternica, ci elimina si zgomotul.

Placa OSB – Caracteristici

Greutatea placii OSB variaza de la 15 la 40 de kilograme si este usor de instalat. Este usor sa lucrezi cu astfel de placi fara prea mult efort. Placile OSB pot fi taiate, slefuite sau gaurite. In plus, este destul de simplu de vopsit, lustruit, tapetat sau lacuit etc. Mai mult decat atat, sunt ecologice. Rata de evaporare a rasinilor si a cerii sunt in conformitate cu standardele acceptabile.