Noni de la Calivita sau Noni Tahitian?

ianuarie 13, 2012 By

M-am intalnit zilele astea cu un prieten care mi-a recomandat sa iau preventiv un sirop Noni de la Calivita, spunea ca acest sirop imi va intari imunitatea si riscul de a raci sau a avea gripa va scade considerabil.

Am cautat pe net despre noni si am constatat ca firma Calivita nu este singura care vinde siropul noni, sunt mai multe firme, m-am uitat la compozitia lor dar fiecare are trecuta cantitatea de Noni altfel si nu poti aprecia corect care este cel mai bun, de exemplu cei de la Calivita spun in descriere ca au 3% pulpa uscata de fruct, in schimb cei de la Noni Tahitian spun ca sucul lor de noni contine 89% suc de noni si 11% suc-concentrat natural de struguri în amestec cu suc-concentrat natural de afine şi arome naturale de fructe.

Si apoi sucul de noni a celor de la Noni Tahitian poate sa aiba o consistenta foarte variata de la apa chioara la un pireu gros din noni, mie mi se pare mai corecta exprimarea celor de la Calivita de cantitate uscata de noni.

Fructul de noni contine el in stare naturala o cantitate de apa, si apoi prin uscare sau hidratare i se poate reduce sau creste concentratia sucului obtinut.

Interesanta ar fi de stiut care sunt diferentele in procesul de productie dintre firmele Noni Tahitian si Calivita. Oe linia de productie se poate pierde mult din calitatea initiala a fructului, de fapt tot lantul de productie este important, incepand de la pamantul pe care creste planta de noni, de la modul cum este cules fructul, cum este depozitat si apoi transportat la fabrica, tehnologia prin care este prelucrat, ce substante se folosesc pentru conservarea acestuie, eu pana la urma am zis ca parca as asculta recomandarea prietenului meu si sa cumpar noni de la Calivita, dar inca nu am luat o hotarare definitiva.

Din aceasta decizie am exclus din start criteriul pretului, stiu ca cei de la Calivita au un pret un pic mai mare, dar daca au rezultate merita.