Iustin Paraschiv retehnologizează  fosta Avi Instant Târgu-Jiu până la finele lui 2018
Interesante

Iustin Paraschiv retehnologizează  fosta Avi Instant Târgu-Jiu până la finele lui 2018

mai 29, 2018 By

Iustin Paraschiv retehnologizează  fosta Avi Instant Târgu-Jiu până la finele lui 2018

 

Iustin Paraschiv are, la nici 37 de ani, nu mai puțin decât jumătate din viață petrecută în lumea antreprenoriatului.

Este un caz extrem de rar ca un copil de bani gata de la noi din țară, cu părinți care să aibă afaceri profitabile, să înceapă așa, ca în State, de la o vârstă când alții încă visează doar la distracții, călătoria spre culmile unui business de succes. Iată de ce e un exemplu și pentru alți curajoși ce abia au trecut de vârsta majoratului.

Entuziasmul tineresc, dublat de o gândire economică foarte bună, sunt bazele reușitelor actuale ale lui Paraschiv Iustin.

„Cel mai tânăr milionar din România”, după cum titra presa în urmă cu niște ani, când a câștigat acest titlu meritoriu, este creierul din spatele firmelor renumite – Carmistin și Avicarvil.

Iustin Paraschiv retehnologizează  fosta Avi Instant Târgu-Jiu până la finele lui 2018

În urmă cu 13 ani el a reușit ca să obțină primul milion de euro, pe care, nu i-a cheltuit nici pe mașini luxoase, nici pe vile cu piscină, nici măcar pe croaziere în locuri exotice ale lumii, ci i-a investit inteligent cumpărând  fosta Avicola Oltchim (actuala companie Avicarvil).

Dezvoltarea ulterioară a unui adevărat holding în domeniul agriculturii, ce include divizii de cultivare a terenurilor, creșterea taurinelor, producerea furajelor în orașul Râmnicu Vâlcea, exportul de animale vii, linii de pesticide și îngrășăminte a fost un act de mare curaj, dar s-a dovedit în final o decizie înțeleaptă, aducătoare de profit.

Deoarece îi place să joace puternic, Iustin Paraschiv a preluat de ceva vreme Avi Instant Târgu-Jiu prin Avicarvil.

Așa se face că antreprenorul ce era gratulat în urma cu doar șase ani  cu titulatura de “cel mai tanar milionar” în “Top 300 cei mai bogați romani” – suplimentul revistei Capital, urmează în prezent ca să investească nu mai puțin decât 20 de milioane de euro în reabilitarea tehnologică a fostei Avi Instant Târgu-Jiu până la finele lui 2018 și să angajeze peste 600 de lucrători care să deservească această platformă.

 

Din anul 2000, de când Iustin Paraschiv a sărit în sprijinul părinților săi ce conduceau o afacere în Mizil (mai precis un abator și o carmangerie) și până în prezent, tânărul om de afaceri a devenit un nume cu notorietate în ramura industrie agro-alimentare românești.

 

Cu siguranță și acest business de la Târgu-Jiu va fi unul de succes, deși are și va avea foarte multe obstacole de înfruntat, în acest domeniu unde producătorii autohtoni trebuie să se lupte și cu aceia externi, nu doar cu mediul de afaceri autohton mai mult decât ostil, unde volatilitatea, schimbările neprevăzute legislative sunt la ordinea zilei.

 

Deocamdată problema aparent bizară pe care o are de depășit este aceea a angajării unui număr suficient de personal. Prea puțini se dovedesc a fi interesați a lucra în acest domeniu, deși este vorba de o zonă a Olteniei unde șomajul este la cote foarte ridicate.