video nunta
Diverse

Despre filmari si cameramani de nunta

octombrie 18, 2018 By

Videograf de nunta

O atentie deosebita in pregatirea pentru nunta este data cameramanului de nunta. De calitatea muncii operatorului video, depinde succesul viitorului film de nunta, cu care incepe viata noua familie. Astazi, un cameraman pentru o nunta este un serviciu cerut, preturile variind in functie de nivelul profesional al cameramanului, de timpul necesar filmarii si de echipamentul tehnic pentru filmari nunti.

Un cameraman profesionist pentru o nunta  este, de obicei, o persoana creativa cu o mare experienta si avand propriul sau portofoliu de lucrari, cu multe exemple de videoclipuri  reusite  de la diferite nunti. Videografia de nunta este o afacere foarte serioasa si responsabila. Ulterior, filmul de nunta va fi urmarit de rude si prieteni, pentru a se simti din nou in atmosfera unica a nuntii. Operatorii experimentati pentru nunta ofera o gama completa de servicii.

Pretul pentru inregistrarea video include directionarea si editarea filmului. Operatorii abordeaza cu atentie deosebita crearea videoclipului, fiind capabili sa construiasca conceptul de filmare in functie de individualitatea evenimentului si de oamenii din jur. Alegerea unui cameraman pentru o nunta este o etapa esentiala in pregatirea unei nunti. Un videographer de nunta este un profesionist care face un video de nunta la cererea mirilor. Operatorul pentru nunta poate fi invitat sa filmeze intregul eveniment sau o perioada limitata de timp, de exemplu, pentru ceremonia de la biroul de inregistrare si o plimbare cu noii soti.

Un astfel de operator pentru nunta trebuie rezervat din timp, pentru ca acesta sa poata fi disponibil sa capteze fiecare moment al acestui eveniment fericit. Cel mai bun cameraman de nunta este o persoana cu multa experienta, cu multa tehnologie si bun gust. Operatorul profesionist de nunti nu trebuie sa-si planifice doar programul, ci si sa se pregateasca pentru video nunta. Un videograf de nunta se gandeste din timp la un plan de filmare, ajungand la locul de filmare inaintea invitatilor, pentru a selecta echipamentul corespunzator in functie de conditiile specifice.

Filmari nunti

HD (High Definition) este un format de inregistrare video care permite obtinerea celor mai clare imagini.  Claritatea imaginii este determinata de numarul de pixeli de-a lungul lungimii si latimii imaginii. Imagineaza-ti ca trebuie sa combini doua mozaicuri identice, insa din bucati diferite de sticla colorata. Pentru prima, sa zicem ca folosesti bucati mari  de sticla, iar pentru cea de-a doua bucati foarte mici. In ce caz vei obtine o imagine mai clara si mai expresiva? Fireste, acolo unde piesele sunt mai mari. La fel este si cu imaginea video.

Daca formatul DVD   permite obtinerea unui numar de 720 x 576 pixeli, atunci formatul HD permite un numar de 1280 x720 pixeli, iar Full HD este de 1920 x1080 pixeli. Raportul dintre lungimea si latimea imaginii in HD este intotdeauna 16: 9. In prezent, formatul Full HD este cu siguranta cel mai preferat pentru filmarea nuntii, deoarece  permite obtinerea unor imagini mai putin distorsionate, clare si de inalta calitate. Pentru a evita surprizele nedorite in ajunul nuntii, trebuie sa ii alegi nu numai pe acei profesionisti care sunt dispusi sa ofere un contract cu termeni clari.