Diverse

De ce servicii poti beneficia intr-o clinica de stomatologie generala

decembrie 8, 2017 By

De ce servicii poti beneficia intr-o clinica de stomatologie generala

Cu totii ne dorim un zambet perfect si dinti fara probleme, care sa nu ne provoace durere. Dar aceste lucruri nu sunt posibile fara o igiena orala corespunzatoare si vizite periodice la stomatolog. Daca a venit momentul pentru o astfel de vizita si cauti un cabinet stomatologic atunci cu siguranta te-ai lovit de expresia “stomatologie generala” si te-ai intrebat daca acel cabinet are dotarile necesare si personalul calificat pentru a remedia problema dentara cu care te confrunti.

Stomatologia generala este o specialitate care acopera o plaja larga de tratamente si manopere menite sa trateze diverse probleme ale dintilor si sa iti ingrijeasca dantura asa incat sa previna aparitia acestor probleme. Ramurile stomatologiei dentare sunt: profilaxia dentara, cariologia si protetica.

Profilaxia dentara este denumirea tehnica a tratamentelor de ingrijire si prevenire care includ igienizarea si detartrajul, proceduri cu ajutorul carora se poate evita aparitia cariilor si a parodontozei, dar si pierderea dintilor. Detartrajul consta in indepartarea pietrei dentare (depuneri dure), iar periajul profesional indeparteaza placa dentara (depuneri moi).

Cariologia, asa cum sugereaza si numele, este ramura care se ocupa de tratarea cariilor. Acestea sunt una dintre cele mai comune afectiuni si pot fi cauzate de nerespectarea igienei orale, consumul crescut de alimente bogate in zahar si carbohidrati, fumatul si stresul. Cariile apar atunci cand dintele este afectat de acesti factori si se erodeaza, in el aparand o gaura. Tratamentul cariilor presupune indepartarea tesutului afectat si refacerea zonei respective cu ajutorul unor materiale de obturatie coronara sau, in termeni mai simpli, cu o plomba.

Protetica este ramura stomatologiei dentare care se ocupa cu refacerea dintilor prin diverse lucrari protetice. Daca ai pierdut un numar mic de dinti, atunci vei avea nevoie de o lucrare fixa cum sunt protezele scheletate, coroanele, puntile dentare si implanturile, iar daca ai pierdut un numar mare de dinti ti se va recomanda o proteza mobila. In cazul in care iti doresti doar o dantura mai aspectuoasa, cu dinti egali si drepti, poti opta pentru fatete dentare care vor fi aplicate direct pe dintii tai.

Prin urmare, poti apela cu incredere la o clinica de stomatologie generala pentru o mare varietate de servicii!