DiverseFemeiInteresantePersonale

Aroma unei cafele italiene

decembrie 11, 2017 By

Aroma unei cafele italiene

Cafeaua Arabica, reprezinta astazi doua treimi din productia de cafea din lume. Planta este destul de delicata si necesita o mai mare atentie si grija, decat soiul Robusta; boabele au o forma ovala alungita. Excelenta cafelei Lavazza de azi, este rezultatul final al ideilor lui Luigi Lavazza, prima persoana care a creat amestecurile noastre, combinate cu o experienta de prajire de 120 de ani. Crearea de amestecuri perfecte este una din sarcinile degustatorilor de profesie, care, datorita experientei lor, au un simt rafinat al gustului si mirosului. Ei exploateaza aceste simturi pentru a selecta si combina diferite tipuri de cafea, pana cand obtin aroma exacta pe care o cauta.

In Italia, cafeaua este preparata intr-un recipient traditional moka sau intr-un aparat de espresso. In restul lumii, prin contrast, cafeaua este preparata prin metoda infuziei, asa cum este cazul cafelei turcesti sau prin metoda cu filtru, asa cum este cazul cafelei de stil american. Caracteristica sa principala este ca acesta, se obtine prin infuzie sub presiune. Rezultatul este o bautura foarte concentrata, cu o aroma intensa si gust rafinat, chiar daca acest lucru nu a fost obiectivul noii tehnologii de extractie, dar pentru a fierbe cafeaua mai repede. De fapt, cuvantul ”espresso” deriva din viteza la care a fost fiarta cafeaua (initial i-a luat 45 de secunde), cand a fost comandata, doar pentru clientul care a solicitat-o. Cafeaua face parte din viata noastra si zilele incep mai bine cu o ceasca din lichidul maroniu. Dar asta nu este tot: cafeaua este o bautura sanatoasa, care aduce o suma de beneficii certe. In principiu asta stie toata lumea. Cafeaua Lavazza reprezinta o imbinare perfecta intre cafeaua braziliana si cea indiana si va ofera o cafea 100% Arabica dulce si aromata. Sistemul Lavazza reprezinta ultima inovatie a companiei Lavazza, o inovatie ce are ca scop prepararea unui espresso perfect, la dumneavoastra acasa sau la birou, simplu si rapid.

Asadar, pentru o cafea cu o aroma intensa si puternica, mereu v-om recomanda cafeaua pur italiana, cafea Lavazza. O melodie clasica de arome care iti vor rasfata cu siguranta toate simturile.