Personale

Ce pompe de apa folosim pentru extragerea apei din fantani sau puturi

mai 18, 2016 By

Daca avem o casa la tara este un lucru destul de comun sa avem si o sursa de apa potabila chiar in curte. Astfel nu mai este nevoie de racordarea la alta o sursa centrala de apa potabila pentru care a-i plati lunar. O fantana iti poate asigura necesarul de apa atat pentru consum, cat si pentru alte nevoi, cum ar fi udatul gradinii. Totusi, trebuie gasitaa o metoda mai usoara si mult mai convenabila de a extrage apa din fanatana, iar pentru asta trebuie sa folosim pompe de apa special concepute pentru acest scop.

Mergeam de multe ori in timpul vacantelor la bunica mea de la tara, care avea o fantana si tragea apa cu galeata, cum facea aproape toata lumea pe vremea aceea. Era destul de greu ca de fiecare data cand se goleau galetile cu apa sa mergi la fantana si sa aduci altele, asta pana la un moment dat, cand toata familia a hotarat sa ii facem munca bunicii mult mai usoara, mai ales ca de la un timp toti vecinii si-au cumparat hidrofoare. Am cumparat un hidrofor, sa fim in rand cu lumea. Cineva ne-a recomandat o pompa submersibila, insa nu prea stiam noi care e diferenta si am ales pana la urma hidroforul.

foraje-puturi-apa-put-Noton2

Pentru extragerea apei din fantani se folosesc foarte mult hidrofoarele, dar si pompele submersibile. In cazul in care avem doar un put, se foloseste o pompa submersibila pentru a aduce apa la suprafata. Diferenta dintre pompele de apa submersibile si hidrofoare este ca primele imping apa spre suprafata, iar celelalte o aspira. Un mare avantaj al pompelor submersibile este ca functioneaza fara sa faca zgomot.

De cand avem hidrofor, am reusit sa aducem apa direct in casa la chiuveta si nu mai trebuie sa caram galeti pline cu apa. Mult mai practic, nu? Chiar daca nu ai deja o fantana in curte, este posibil sa gasesti o sursa de apa subterana, trebuie doar sa verifici, poate da norocul si peste tine. Apoi, poti fora la adancime pana dai de apa si poti sa folosesti o pompa de apa pentru a extrage apa din putul format.