blog
Diete

Alimentatia corecta mentine sanatatea la cote maxime

noiembrie 9, 2016 By

Alimentatia corecta mentine sanatatea la cote maxime

O vorba spune ca, frumusetea se afla in ochii privitorului, asa cum o alta vorba spune ca indiferent de alegere, gusturile nu se discuta.

Oamenii sunt diferiti, nevoile le sunt diferite, iubim diferit, cum mancam diferit.

Una din bogatiile Indiei este sarea. Contra tutelei britanice care interzicea indienilor extragerea acesteia de pe propriul teritoriu, Gandhi a convins oamenii  ca sarea le apartine. A fost unul din pasii facuti pentru independenta Indiei. Condimentele dau gust si rafinament mancarii. In vechime, erau darul regilor, se gaseau uracte pe podium, la loc de cinste.

Fie ca este vorba de busuioc sau oregano, piper alb sau piper colorat, salvie sau rozmarin, dincolo de gust, oricare din aceste condimente isi are si rolul terapeutic.

Ajuta la calmarea anumitor dureri sau la indepartarea unor probleme de sanatate.

Ai auzit de clorura de magneziu? Reprezinta o sare a magneziului cu acidul clorhidric. Este practic sarea care face minuni. Se gaseste la magazinele specializate de plante si la farmacie.

Este recomandata si persoanelor care practica sport in perioada calda a anului, pentru reintegrarea magneziului  pierdut prin efort si evident prin transpiratie.

Efectele consumului  sunt evidente dupa numai o saptamana. Iti recapeti energia, organismul devine activ, sunt eliminate ca prin farmec balonarile abdominale.  

De asemenea, problemele digestive scad din intensitate, tensiunea se regleaza in limite normale, iar durerile de cap sunt mult mai rare. Are loc o revigorare a tonusului de viata.

La supele dulci sau la ciorba acra sunt binevenite un anumit soi de plante, iar la carnea rosie si respectiv carnea alba, condimente diferite.

Magneziul este unul dintre mineralele cel mai des gasit in pamant.

La nivelul organismului, cca 60% din magneziu se gaseste la nivelul oaselor, restul in tesuturi si organe. In urma unor studii realizate recent, s-a demonstrat importanta maxima a magneziului in functionarea aparatului cardiovascular, a rinichilor sau a muschilor.  

In fiecare colt al lumii exista traditii culinare pastrate indiferent de trecerea anilor. Traditiile culinare fac parte din istoria locului si modalitatea de alimentare a oamenilor care traiesc acolo.

Gusturile nu se discuta, spune acea vorba populara, insa gustul alimentelor este musai sa ne faca placere, sa ne dea energie si dorinta pentru o viata frumoasa.

Mancati sanatos si ramaneti sanatosi!