Workstation sau Desktop PC – Ce Alegi pentru Biroul Tau
Este greu sa stam la birou fara un calculator, dar cu toate acestea trebuie sa ne gandim daca o statie de lucru este intr-adevar o alegere mai buna decat un desktop. Pentru a va gandi care este cea mai buna alegere pentru voi, va trebui sa tineti cont de care este configuratia cea mai potrivita spre care va puteti orienta.
Principalele diferente dintre statia de lucru si Desktop
Costul este un lucru ce nu trebuie ignorat in alegerea celui mai potrivit dispozitiv pentru munca voastra de zi cu zi. Multe desktopuri sunt cuprinse astfel in jurul sumei de cateva sute de lei, poate chiar si mai mullt, daca va doriti ceva mai performant. Cu toate acestea, un workstation ajunge sa coste uneori chiar si cateva zeci de mii de lei. Un cost mai mare va insemna si o performanta mai buna in acest caz.
Performanta este astfel un aspect de care trebuie sa tineti cont. Un desktop are o performanta ideala pentru a face sarcinile obisnuite de tipul a introducerii datelor sau browsing-ului online. Un workstation insa este mult mai avansat, acesta avand o putere mult mai mare. El este util in programe precum CAD, cele pentru animatie, dar si pentru analiza datelor, precum sio redarile fotorealiste. Ea mai este utila si pentru creare si editare video si audio, deci daca lucrati intr-un domeniu ce presupune aceste lucruri, ar trebui sa va ganditi serios la achizitionarea unei statii de lucru.
Un alt aspect ce merita luat in vedere il reprezinta durabilitatea. Statia de lucru rezista mult mai mult fata de un PC obisnuit. Fiecare parte a workstation este construita, stiind ca va fi folosit pentru o perioada foarte lunga de timp, uneori chiar si non-stop. Statia de lucru proceseaza proiectele, chiar si in situatia in care oamenii au plecat acasa, de aceea ea este din nou utila pentru unii profesionsiti precum sunt cei care se ocupa de procesare video.
O statie de lucru se bucura de un RAM ECC si anume, aceasta va fi mult mai fiabila, ea remediind erorile de memorie, inainte de a afecta in vre-un fel sistemul. Se previne astfel blocarea unitatii si se economiseste timpul de inactivitate. Procesorul este si el unul mult mai bun in cazul unui workstation, dar cu toate acesstea, el nu garanteaza o crestere a performantei.
Functia RAID se foloseste de mai multe hard disk-uri interne pentru a stoca, dar si pentru a prelucra datelel pe care le detineti. Exista astfel multe tipuri de sisteme RAID, de aceea trebuie gasit sistemul cel mai potrivit, astfel incat sa va puteti face treaba asa cum va doriti.
Driverele SSD functioneaza in mod diferit fata de discurile conventionale, neexistand parti in miscare. Exista astfel un risc mai mic de a aparea orice fel de defectiune fizica. De asemenea, un alt lucru ce merita remarcat este ca aceste SSD-uri sunt recunosscute pentru faptul ca sunt mult mai rapide. Dezavantajul in cazul acestor SSD-uri este ca ele sunt mult mai scumpe, avand capacitate mica de stocare.
Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest