Interesante

Utilizarea sistemelor de climatizare in biserici?

decembrie 2, 2019 By

Biserica timpurie nu avea aer condiționat.

Sincer, ce legătură are un dispozitiv precum  aerul condiționat Daikin de 14000 btu cu misiunea noastră de a onora divinitatea?

Nu ar fi Dumnezeu mai bine servit dacă banii folosiți pentru răcirea clădirilor noastre ar fi în schimb dați săracilor? Insa toate aceste ganduri sunt valabile până la vară. Pe măsură ce temperatura crește, prezența va scădea.  

Ceea ce mă aduce la adevăratul punct al acestui articol: când vine vorba chiar si de religie, lucrurile practice contează. Nu la fel de mult ca lucrurile spirituale. Dar contează.

Vara, datorita temperaturilor ridicate, prezenta in bisericile fara aer conditionat este uneori scazuta.

Nimic nu s-a schimbat dintr-o perspectivă spirituală. Cuvântul este încă predicat. Sacramentele sunt încă administrate. Corul este inca prezent.

Creștinismul a fost întotdeauna un amestec între spiritual și practic. Vedem asta în Hristos – atât Dumnezeu, cât și omul. Era fiul lui Dumnezeu, dar avea și nevoi umane.

Aerul condiționat, scaunele, clădirile și electricitatea sunt doar instrumente practice care permit creștinilor să se adune în confort. Marketingul, videoclipurile și afișajele pe ecran mare îi ajută pe preoti să ajungă și să învețe mai eficient. Doar pentru că nu vedem aceste instrumente menționate în scripturi, nu înseamnă că greșim să le folosim astăzi.

Noi suntem creștini – nu gnostici. Nu luptăm împotriva lumii materiale – o folosim în avantajul nostru. Desigur, spiritualul întotdeauna trâmbiță practic. Dacă Duhul Sfânt cade într-o congregație, nu contează unde se întâlnesc – oamenii vor veni.

Însă atunci când nu reușim să înțelegem lucrurile practice, lucrurile spirituale suferă adesea.

Deci, ce este mai important? Lucruri spirituale. Contează lucrurile practice?

Așa că tunci cand discutam despre mesaje sau decor sau un alt aspect practic al bisericii, vă rugăm să înțelegeți: nu spun că acestea sunt mai importante decât aspectele spirituale ale bisericii. Dar contează. O biserică care vrea să ajungă la mai mulți oameni începe cu practic – și se bazează pe Dumnezeu pentru spiritual.