Un birou organizat inseamna mai multa productivitate

iulie 23, 2016 By

 

Ai putea crede ca aranjarea si organizarea biroului este o activitate care iti va lua prea mult timp, insa daca ai sti cat de mult te impiedica un birou dezorganizat sa fii mai eficient si mai productiv, te-ai gandi de doua ori inainte sa spui ca nu ai timp de putina ordine.

S-ar putea ca la birou sa ai toate acele produse de birotica si papetarie de care are nevoie orice birou, insa faptul ca tu nu stii sa te organizezi poate fi o mare problema. Un spatiu curat si ordonat creaza acea atmosfera de relaxare care te va ajuta sa fii mai productiv, prin urmare, vei economisi mai mult timp.

Organizarea biroului nu trebuie sa fie un proces prin care sa incepi sa il reamenajezi si sa reorganizezi, ci este vorba despre cateva aspecte care trebuie sa le iei in considerare si spatiul de lucru va fi mai primitor.

Cu totii am vazut birouri dezordonate, cu hartii, plicuri, instrumente de scris si tot felul de modalitati de organizare si arhivare aruncate haotic prin tot biroul. Intr-un astfel de mediu, cum ai putea sa gasesti tot ce ai nevoie, cand nu este o delimitare clara a lucrurilor pe care le folosesti.

Asadar, daca esti pregatit sa faci ordine la birou, sa iti organizezi spatiul astfel incat sa ai la indemana doar acele articole de birotica si papetarie necesare, urmeaza aceste sfaturi si spatiul de lucru va fi unul mai practic si te va ajuta sa fii mai productiv.

Primul pas este sa arunci tot ce nu ai nevoie. De multe ori se intampla sa adunam lucruri pe care nu le mai folosim de mult timp. Acest lucru este valabil pentru mobilier, echipamente, elemente de birotica si papetarie, consumabile, etc. Nu uita de plante si decoratiuni. Daca acestea sunt pline de praf este clar ca nu au ce cauta in biroul tau.

Apoi, stabileste zone bine delimitate. Decide care este spatiul unde se va lucra, o zona unde vei organiza documentele, o zona de depozitare cu dulapuri si sertare unde sa iti poti pune diferitele lucruri de care vei avea nevoie.

Atunci cand lucrezi intr-o companie, actele sunt extrem de importante si de aceea va trebui ca acestea sa fie organizate perfect, astfel incat sa stii fiecare unde se afla. Pentru acest lucru poti eticheta cutiile si dosarele, sa le aranjezi in functie de cat de des ai nevoie de ele si de cat de importante sunt. O organizare buna a acestui spatiu te poate face sa te simti in siguranta, astfel ca nici un document important sa nu se piarda si te va ajuta sa economisesti timp cand vei cauta un anumit document.

Goleste-ti biroul si lasa doar elementele de care ai nevoie. Organizeaza-ti sertalul si pune la indemana acele lucruri pe care le folosesti mai des. Organizarea biroului nu se refera doar la amenajarea spatiului de lucru, ci si a desktopului, asa ca fa putina ordine si pe calculator.

Toate aceste sfaturi simple te pot ajuta sa ai un birou organizat care sa iti ofere o senzatie de relaxare atunci cand te apuci de lucru. Un birou organizat inseamna sa ai toate articolele de birotica si papetarie la indemana, toate documentele importante sa fie organizate corespunzator si spatiul de lucru sa fie aerisit.