FemeiModa

Un „almanah” online | LaFeminin.Ro

martie 19, 2021 By

Nu mi s-a intamplat vreodata sa ma amuz citind categoriile unui site. Pana la urma sunt categorii, ce asteptari sa ai de la ele?! Cum nu am patit pana acum sa rad pentru ca ma regasesc pe bune intr-o povestire dementa, desprinsa dintr-o comedie nu foarte verosimila si care totusi, iata, s-a intamplat cu adevarat cel putin la 2 persoane, celei care a scris si celei care citeste. 

Titlul pompos www.lafeminin.ro te duce cu gandul la altceva. Pe mine cel putin asa m-a dus. Imi inchipuiam un manifest de egalitate in tot si in toate strecurat printre randuri, care se insinueaza si anima spiritele fetelor ce se vor rascula apoi, aruncand la gunoi polonice si refuzand sa mai invite la nunta neamurile pe care nu le-au vazut de la propriul botez. Si, desi probabil exista si altfel de efecte, minunat mi se pare ca ele nu sunt scopul platformei, ci mai degraba o consecinta pozitiva. 

Site-ul este despre viata. Cu bune si cu rele, fara ascunzisuri, fara ocolisuri, fara filtre care sa infrumuseteze. Pentru ca ei trebuie sa ii facem fata, in fiecare zi. Si are putin din toate. Si fashion, si sfaturi de infrumusetare, si informatii despre ce mai e nou in viata mondena, pe net sau la tv. Ba chiar si retete, diete si alte chestiuni de maxim interes femeiesc. Ce mi s-a parut diferit este comunitatea cititoarelor care sunt femei normale. Nu dive, nu pretioase, nu piti. Femei care nu se plac uneori cand se uita in oglinda si care in loc sa se lamenteze, aleg sa faca ceva. Femei pentru care ziua e plina si carora le sunt binevenite sfaturile pentru a economisi o resursa pretioasa, pe care toti banii din lume nu o pot cumpara – timpul. 

Avem deci moda, regimuri, bucatareala simpla si de efect, acestea toate pentru ce conteaza la exterior. Iar www.lafeminin.ro celebreaza si interiorul, de asta gasesti aici si cateva crampeie de viata, si recomandari despre cum sa te si destinzi. Desi cu iz arhaic comparatia, site-ul asta e ca un almanah al anilor ceausisti, in care era imposibil sa nu gasesti ceva pe gustul tau si util pe deasupra, si-n care radeai cu voce tare la pagina de bancuri, desi poate nu erau chiar toate bune. Spor la citit, femeilor!