blog
Personale

Tu stii sa alegi anvelopele?

septembrie 11, 2017 By

Alegerea anvelopelor este o misiune mult mai greu de realizat decat pare la prima vedere. Conditiile de drum trebuie sa reprezinte principalul criteriu dupa care se face aceasta alegere si nu criteriul financiar cum se intampla de foarte multe ori. Datorita respectarii criteriului financiar, anvelopele achizitionate nu doar ca nu ofera cele mai bune avantaje dar de foarte multe ori pun in pericol si siguranta pasagerilor. Pentru a evita acest lucru, iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi anvelope:

  1. Anvelopele netede cu profil simetric sunt perfecte pentru rularea autovehiculului pe suprafete uscate precum si pe distante mici, cum sunt de exemplu cele din oras. Un grad ridicat de aderenta precum si o durata de utilizare mai mare sunt principalele avantaje oferite de catre acest tip de anvelopa. De asemenea, pretul mai scazut de comercializare este un alt mare avantaj oferit de catre anvelopele cu suprafata neteda si profil simetric.
  2. Carosabilul umed este unul dintre motivele principale pentru producerea accidentelor. Acestea pot fi evitate prin adoptarea unui stil de conducere preventiv precum si prin echiparea autovehiculului cu anvelope destinate carosabilului umed. Chiar daca toate tipurile de anvelope sunt destinate atat carosabilului uscat cat si celui umed, anvelopele cu caneluri in V sunt perfecte pentru carosabil umed. Aceasta potrivire se datoreaza faptului ca prin modalitatea in care sunt dipuse canelurile pe cauciuc scade semnificativ riscul aparitiei acvaplanarii.
  3. Pentru ca anotimpul rece va veni peste 2-3 luni, anvelopele destinate carosabilului acoperit cu zapada, gheata, polei, nu puteau lipsi din aceasta prezentare. Acestea trebuie sa aiba canelurile sub forma de lamela pentru a oferi un grad cat mai ridicat de aderenta. Rezistenta la temperaturile negative reprezinta un alt motiv pentru care pe timp de iarna trebuie utilizate anvelope de iarna.

Acestea sunt in concluzie cele mai importante informatii de care trebuie tinut cont in momentul in care se doreste achizitionarea unui set nou de anvelope. In cazul in care aceste informatii sunt ignorate, nu doar experienta din timpul condusului va avea de suferit ci si siguranta ta rutiera, motiv pentru care recomand respectarea acestor recomandari in momentul achizitiei unui nou set de anvelope.