blog
Copii

Tu știi cum să-ți ajuți copilul să învețe?

mai 27, 2019 By

Copiii mereu vor privi temele ca pe o corvoadă, indiferent de  vârstă. Totuși, ca părinți, e misiunea noastră să-i ajutăm și să-i ghidăm cât mai mult posibil pentru a transforma această îndatorire zilnică într-o experiență pozitivă.

Pentru micuții ajunși în clasa a III-a este și mai important să ne implicăm activ în procesul lor de învățare deoarece acesta e anul școlar în care încep să descopere și mai multe materii.

Experții în educație spun că este extrem de important să-i încurajăm pe cei mici să dezvolte o cultură a studiului pe parcursul vieții, printr-o organizare mai bună, prin exemple pozitive și prin modelarea unui spațiu de lucru fără posibilitatea de a-și distrage atenția.

Oferiți copiilor un spațiu de lucru perfect

Este important pentru dezvoltarea copilului dumneavoastră, să aibă un spațiu propriu unde să-și facă temele. Dacă cel mic nu are un birou la care să învețe, masa din bucătărie sau din sufragerie este o alternativă bună. Totuși, trebuie să vă asigurați că orice dispozitiv care i-ar putea distrage atenția este oprit: televizor, telefon, radio etc.

Arătați-le celor mici că învățatul e un efort de familie

Pentru o dezvoltare psihologică sănătoasă a copilului dumneavoastră, a-i arăta că studiul e un efort de familie poate să fie foarte benefic. Este recomandat să studiați manualele școlare de clasa a III-a înainte de a începe să-și facă cel mic temele, pentru a fi informat și pentru a-l ajuta dacă are nevoie. În plus, în timp ce copilul învață, puteți să citiți sau să faceți diferite alte activități educative, astfel oferindu-i și suport moral.

Încurajați copilul să învețe logic

Nu în ultimul rând, e important să ne învățăm copiii că trebuie să pună întrebări și că e în regulă să le aibă. Prin dezvoltarea gândirii critice și logice vă asigurați și că cel mic nu memorează informația pe de rost, ci că înțelege pe deplin o materie. Puteți să-l întrebați de ce crede că educatoarea i-ar da asemenea teme, sau ce ar învăța el din diferite exerciții, pentru a-l provoca să se gândească la beneficiul lui final.

Cel de-al treilea an școlar e important pentru cei mici deoarece noile materii introduse și manualele școlare pentru clasa a III-a folosite vor contribui la educația pe termen lung a copilului. Pe lângă informația acumulată la școală, e important și sprijinul de acasă când vine vorba de teme, învățat pentru teste, deslușit manualele școlare sau auxiliarele, sau orice alte nevoi pe care le poate avea un elev.