Interesante

Transport funerar de imigranti Germania

ianuarie 9, 2018 By

Moartea este un eveniment extrem de nefericit, decesul unui membru de familie este intotdeauna intimpinat cu suferinta de neamurilor persoanei decedate. In contextul in care, un roman a decedat intr-o tara ce este membra a Uniunii Europene, Germania spre exemplu, ne ofera procedee gratuitie specifice inmormantarii.

Germania poate refuza sa plateasca anumite ajutoare sociale pentru cetatenii din alte tari membre ale Uniunii Europene, in contextul in care nu au demonstrat ca si-au format o legatura reala cu tara. Germania se lauda de o crestere economica ce atrage anual foarte multi imigranti romani, persoane ce sunt in cautarea unor conditii de trai mai bune.

Romanii care aleg sa plece din tara natala apartin tuturor claselor sociale. Ei pot fi parinti care merg la munca in strainatate cu scopul de a le oferi o educatie mai buna copiilor, fie ca doresc sa evolueze din punct de vedere profesional intr-o tara mai bine dezvoltata economic sau doar considera ca merita sa fie mai bine platiti.

Motiv pentru care, serviciile de transport funerar sunt atat de necesare este, in fapt, numarul foarte mare de imigranti prezenti pe teritoriul Germaniei. Numarul imigrantilor straini a crescut in ultimii ani, pe teritoriul acestei tari cu aproape 60 %, iar cei mai multi dintre imigranti provin din Uniunea Europeana. Din cresterea numarului de imigranti mai sus mentionata, cea mai mare parte a procentajului este compusa din cetateni romani si bulgari.

De asemenea, Germania este inundata de imigranti ce nu provin de pe suprafata EU,  foarte multi imigranti provin din Siria: 61.300 de femei, barbati si copii, ceea ce inseamna o crestere de 107,7%.

Decesele ce au loc in strainatate complica foarte mult lucrurile, un deces in strainatate este mereu urmat de probleme legale, informative, organizatorice, administrative la care membri familiei defunctului nu s-au gindit niciodata pana atunci.

Ambasadei Romaniei sustine existenta unui acord intre Romania si Germania, acest acord prevede ca statul german suporta cheltuielile precum cele de inhumare in orasul unde a avut loc decesul. La orice serviciu de repatrere decedati si transport funerar, din Germania in Romania, companie este obligata sa ofere serviciul de conservare a corpului pe durata transportului.