blog
stiati ca?

Tineti cont si de cartusele cu tus atunci cand alegeti o imprimanta

noiembrie 3, 2016 By

Unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie sa tineti cont atunci cand va decideti sa cumparati o imprimanta noua este cat de scumpe sau accesibile sunt consumabilele pentru ea. Exista situatii in care ajungeti sa platiti pe cartusul cu tus negru si pe cele pentru printare colorata cam tot atat cat dati pe o imprimanta noua, asa ca trebuie sa acordati atentie marcii si tipului de imprimanta pe care doriti sa o achizitionati.

La ora actuala gasiti pe piata foarte multe modele de imprimante si cartuse, asa ca trebuie sa va asigurati ca veti face o alegere inteleapta cand va decideti asupra unui anumit model de imprimanta sau a unei marci producatoare. Luati in calcul si felul in care o veti folosi, cat de des aveti nevoie sa imprimati documente si care este numarul de pagini pe care estimati ca il veti printa in decurs de o luna. Facand o analiza amanuntita a acestor date puteti sa decideti daca este mai bine sa cumparati o imprimanta cu cartuse de dimeniune normala sau ar fi mai bine sa optati pentru una cu cartuse de tus de dimensiuni mai mari (cartuse XXL care, de obicei, contin o cantitate dubla de tus fata de cartusele normale).

Daca aveti nevoie de a imprima doar documente alb negru, cea mai potrivita alegere este o imprimanta conceputa numai pentru acest tip de printare, iar costurile de intretinere si pentru consumabile vor fi considerabil reduse, avand in vedere ca va trebui sa inlocuiti doar un singur cartus si nu patru.

Cand vine vorba de marca imprimantei pe care v-o doriti, trebuie sa stiti ca marcile deja consacrate, care produc si sisteme de printare profesionale tind sa aiba preturi mai ridicate si la consumabile. Asemenea companii fabrica intr-adevar produse de inalta calitate si fiabilitate, dar daca dumneavoastra aveti nevoie de imprimanta doar pentru a tipari documente, referate, eseuri, etc. este indicat sa optati pentru un model mai simplu, care costa mai putin si pentru care si cartusele de tus aferente au un pret accesibil.