blog
Personale

Team building pentru echipe adevarate

iulie 6, 2016 By

Nimeni nu contesta, sa lucrezi cu oameni este greu. Toti suntem dificili si avem anumite defecte care poate ii deranjeaza mai mult sau mai putin pe altii. Cel mai greu poate fi atunci cand faci parte dintr-o echipa, iar ca toate lucrurile sa mearga bine, fiecare membru trebuie sa isi faca treaba cat mai bine. Daca nu iti cunosti prea bine colegii, s-ar putea ca la un moment dat sa apara o multime de probleme care sa afecteze munca in echipa si cel mai important, rezultatele obtinute. Pentru a rezolva cel mai bine aceste aspecte este necesar ca echipa sa participe la activitati de team building.

 

Cel mai des echipele se confrunta cu probleme de comunicare, lucru care este esential atunci cand lucrezi cu alti oameni. S-ar putea ca de cele mai multe ori sa nu stii cum sa abordezi problema, sau cum sa ii spui colegului tau anumite lucruri. Si poate aceste lucruri, care te limiteaza, se pot datora faptului ca inca nu ai reusit sa iti cunosti colegul si sa ai anumite retineri. Intr-un team building, principalul scop este acela de a te cunoaste pe tine, de a-ti cunoaste colegii, de a intelege care este roul tau in echipa, dar si de a dezvolta si intari relatiile cu echipa. Odata ce fiecare a reusit sa se inteleaga, munca si comunicarea vor fi mai naturale si firesti.

 

Din pacate, multi manageri constientizeaza problemele de la nivelul echipei, insa nu fac ceva pentru a remedia acest aspect. De cele mai multe ori, costurile unui team building ii opresc sa faca acest pas. Daca stam si analizam situatia din punct de vedere financiar, s-ar putea ca banii care nu au fost investiti intr-o activitate de team building sa mearga pe greselile echipei. Asadar, nu ar fi mai avantajos sa investesti in oamenii tai, astfel incat banii sa nu se piarda pe greselile lor? In plus, faptul ca firma la care lucreaza i-a trimis in team building, poate fi privita ca o modalitate prin care angajatii se simt apreciati si simt ca li se ofera beneficii, ca munca lor conteaza si ca cei de la conducere isi doresc sa devina mai buni.

 

O activitate de team building are numeroase beneficii atat la nivelul echipei, cat si la nivelul imaginii si impresiei pe care angajatii si-o formeaza despre cei aflati la conducere. Doar aceste motive, desi simple, pot face o mare diferenta intre o echipa puternica si una destramata.