AnimaleDiversestiati ca?

Solutii non-toxice anti pasari

ianuarie 19, 2018 By

Solutii non-toxice anti pasari

Este foarte important ca atunci cand avem plantatii, fie ca sunt personale, fie ca sunt in cantitati industriale, trebuie sa tinem cont de o serie de factori. Trebuie sa avem in vedere zona, solul, necesarul de ingrasamant, in cazul in care solul nu este extrem de propice, dar si daunatorii externi care pot sa strice plantatia. Putem sa tinem ingradite animalele si pasarile personale, din curtea noastra, dar bineinteles, acestea nu reprezinta problema principala. Cel mai mult ajung sa dauneze animalele si pasarile salbatice.

Solutii non-toxice anti pasari

In acest caz, trebuie sa procuram un aparat pentru speriat pasari care sa ne ajute in lupta de a le tine la distanta. Cele mai utile aparate de acest fel sunt aparatele care emit trilurile de vanatoare ale pasarilor de vanatoare (vultur, soim), in asa fel incat pasarile mai mici (vrabii, porumbei, grauri) la distanta. Aparatele de acest fel sunt setate sa emita aceste triluri la intervale automate de 5-30 minute. Intervalele si volumul poate fi setat in functie de nevoie. In acelasi timp, aparatele sunt setate in asa fel incat sa detecteze pasarile si sa emita aceste triluri in cazul in care se apropie de raza de actiune.

Un alt tip de solutii anti pasari ar fi gelurile siliconice, care sunt incolore, inodore si non-toxice, care impiedica pasarile sa se aseze pe suprafetele pe care a fost folosit acest gel. Acestea pot fi folosite pe poduri, grajduri, mansarde, garduri, centre turistice sau ferme. Pe de alta parte, mai putem folosi si sprayuri anti pasari, care trebuie pulverizate in zonele in care stim ca pasarile ajung cel mai des. Pentru terenuri de culturi poate fi folosita pubere solida ce se combina cu apa. Aceasta nu este toxica pentru om, insa indeparteaza pasarile si animalele salbatice prin gustul neplacut pe care il are.