Interesante

Sfaturi practice pentru corporatisti

septembrie 19, 2018 By

Traim in epoca marilor corporatii. Ne place sau nu, cele mai mari si cautate companii sunt multinationalele. Aici se gasesc frecvent locuri de munca, in domenii diferite si sunt salarii destul de bune pentru piata din Romania. Si eu ma numar printre corporatistii zilelor noastre.

Daca la inceput am avut un post de agent servicii clienti, dupa o perioada de un an si jumatate am reusit sa avansez la postul de trainer pentru Romania. A fost o schimbare extrem de benefica din mai multe puncte de vedere. Salarial, s-a simtit imediat. In plus, dintr-o data nu mai eram conditionata de contactele pe care trebuia sa le fac zi de zi sau monitorizata la fiecare secunda. Deci, practic, am avut mult mai multa libertate si relaxare. Asta, insa, nu s-a intamplat de la inceput. Desi am terminat o facultate din care am devenit profesor de limbi straine si am si fost in invatamant pentru o perioada, exeprienta precedenta nu prea m-a ajutat.

In primul rand, a fi trainer intr-o corporatie este ceva diferit fata de a fi profesor intr-o scoala sau un liceu. A trebuit sa ma descurc cu sisteme si aparaturi pe care nu le mai folosisem niciodata, sa creez eu insami materiale de training sau sa stiu foarte bine cum sa motivez angajatii companiei. Am descoperit, astfel, ca un trainer, nu este doar un “profesor” care te invata meserie ci si un speaker motivational. Pot sa spun ca primele cursuri au fost infernale insa, dupa ce am descoperit site-ul thebreak.ro, totul s-a schimbat. Acest site, care afiseaza informatii din domeniul business, legislativ, al studiilor si asa mai departe, mi-a oferit cateva sfaturi despre diferite lucruri ce m-ar fi putut ajuta in noua mea ocupatie.

De exemplu, in viata mea nu facusem o prezentare PowerPoint. Citind articolul de pe aceasta revista online, am aflat cum sa fac o prezentare de impact si usor de inteles de catre noii recruti. Mai mult, un alt articol m-a invata cum sa dau un feedback pozitiv, asfel incat sa nu ii demoralizez pe cei care sunt in training cu mine, si sa ii motivez cat mai mult. Revista online thebreak.ro mi-a fost de un real ajutor.