Sfaturi pentru alegerea parchetului potrivit casei noastre
Interesante

Sfaturi pentru alegerea parchetului potrivit casei noastre

februarie 8, 2019 By

Parchetul este unul din elementele principale ale unei case. Acesta este supus uzurii excesive asa ca inainte de a alege un parchet pentru casa trebuie sa stabilim foarte bine detaliile inainte de achizitionare, astfel incat sa ne putem bucura cat mai mult timp de parchetul ales. 

De aceea, atunci cand alegem parchetul trebuie sa tinem cont de cateva detalii extrem de importante, pentru a fi siguri ca alegem un parchet de calitate potrivit nevoilor noastre.

Sfaturi pentru alegerea parchetului potrivit casei noastre

Alegerea parchetului in functie de calitate

Pe piata este o gama variata de parchet astfel incat putem alege parchetul potrivit nevoilor noastre si in functie de buget.

  • parchet din lemn masiv– este parchetul care este cel mai scump ca si pret dar care are rezistenta cea mai indelungata, trecand testul timpului. Astfel desi la inceput vom cheltui mai multi bani, inestitia va merita odata cu trecerea timpului;
  • parchet stratificat– rezista foarte bine la uzura, la trafic intens si se monteaza extrem de usor. Pretul este putin mai ridicat dar raportul calitate-pret este excelent;
  • parchet laminat– acest tip de parchet este optiunea cea mai potrivita daca vrem un produs accesibil la pret. Acesta se imbina usor si rezista destul de bine in timp.

Alegerea parchetului in functie de destinatia incaperii

Daca parchetul il vrem pentru o incapere cu trafin intens, cum ar fi: camera de zi, hol sau bucatarie este extrem de important sa optam pentru parchet laminat cu grosimea de minim 8 mm, pe cand in dormitor sau alte camere in care nu circulam atat de intens putem alege parchet laminat cu o grosime mai mica, 6 mm.

Alegerea culorii potrivite

Asa cum alegem obiectele de decor intr-o incapere, alegerea culorii parchetului trebuie sa se potriveasca cu celalalte nuante ale camerei. Nuantele inchise ale parchetului sunt potrivite unei incaperi mari, cum ar fi livingul.Pentru  incaperile intunecoase trebuie sa alegem nuante mai deschise pentru parchet.

Alegeti cu grija parchetul potrivit, astfel incat casa voastra sa arate exact asa cum va doriti si sa nu fie nevoie ca odata cu trecerea timpului sa cheltuiti alti bani pe un parchet nou, daca nu va doriti.