Interesante

Repatriere decedati in Romania

februarie 15, 2018 By

Depresia este o tulburare afectiva care poate aparea cel mai frecvent atunci cand are loc un deces  in familie. Depresia este o tulburare afectiva ce are ca trasatura specifica starea de tristete profunda, stare ce poate dura perioade indelungate de timp. Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora.

Decesul unui membru de familie ne poate produce doua tipuri de pagube, una financiara din cauza costurilor ridicate ce sunt cheltuite in cazul unei repatri decedati iar cealalta este o paguba de ordin emotional. Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica dupa decesul unei persoane apropiate. Depresia se poate stabili cand 5 sau mai multe simptome au loc timp de minim 2 saptamani, dintre urmatoarele: agitatie sau lentoare psihomotorie in fiecare zi, lipsa de energie aproape in fiecare zi, entimente de inutilitate, sentimente de vina excesiva, diminuarea capacitatii de a gandi sau de a se concentra, ori indecizie aproape in fiecare zi, ganduri recurente despre decesul membrului de familie.

Serviciile de repatriere decedati au ca principala atributie  rliberarea certificatului mortuar. A cest certificat este un documentul prin care o persoană decedată poate fi repatriata în ţara de origine şi care trebuie să însoţească sicriul pe durata transportului. Pasaportul mortuar se elibereaza de ofiicile consulare ale tarii al carui cetatean este persoana decedata din teritoriul de unde are loc serviciul de trasport funerar si repatriere decedati.

Pasaportul mortuar poate fi eliberat de primariile oraselor pe raza caruia a avut loc decesul. In cazul in care ati optat  pentru un serviciu de repatriere decedati prin intermediul incinerarii a unui cetatean roman decedat pe teritoriul statului unde a avut loc decesul. Transportul urnei cu cenusa din tara respectiva nu mai este necesara intocmirea pasaportului mortuar.

In cazul in care familia persoanei decedate opteaza pentru o repatriere decedati pentru inhumare, sicriul necesita a fi dotat cu placuta de identificare a romanului decedat Sigilarea sicriului de zinc cade in atributia companiei de repatrieri decedati si este inclusa in pretul  serviciului de transport funerar.