Interesante

Redescoperiti „Lingua Flora” cu ajutorul celor de la Flori Bucuresti!

decembrie 2, 2017 By

Daca vreti sa redescoperiti „Lingua Flora”, stravechiul limbaj secret al florilor, tot ce trebuie sa faceti este sa dati un click pe urmatorul link: livrare flori Bucuresti – pentru ca Flori Bucuresti va poate ajuta s-o faceti.

Florile pot exprima orice sentiment si aproape orice gand pe care ni-l putem imagina:  dragoste, ura, gelozie, fericire… si nu numai. De exemplu, vechii greci asociau narcisa cu egoismul si zambila cu mahnirea, iar crizantemele rosii erau asociate cu o puternica iubire de sine, care ar putea afecta o potentiala relatie.

De cand e lumea, lume, florilor li s-au atribuit semnificatii simbolice, atat in viata de fiecare zi cat mai ales in religie (irisii si crinii apar in primele picturi ale Fecioarei Maria drept simboluri ale puritatii ei), in literatura, in pictura si in heraldica. Pentru ca heraldica este o forma de comunicare non-verbala, prin imagini, florile si-au facut loc usor pe scuturile mandrilor cavaleri care se infruntau in turnire sau pe campul de lupta. Florile au ajuns astfel sa capete semnificatii politice si chiar militare, asa cum s-a intamplat in Anglia sfarsitului de Ev Mediu – va mai amintiti Razboiul Celor Doua Roze, in care s-au infruntat doua ramuri rivale ale dinastiei Plantagenet: Casa de Lancaster, care avea ca emblemă un trandafir rosu, si Casa de York, a carei emblema era un trandafir alb?

In timp ce cavalerii se duceau la razboi, doamnele citeau „Le Roman de la Rose” (inceput de Guillaume de Lorris si terminat de Jean de Meun), o carte despre dragostea curteneasca, plina de alegorii si simbolistica florala. O citeau in gradini create anume, tocmai pentru a oglindi acest simbolism al florilor – iar aceasta practica a continuat pana la sfarsitul Renasterii.

Pe la inceputul secolului al XVIII-lea, Lady Mary Wortley Montague, ingenioasa sotie a ambasadorului britanic la Constantinopol, a reusit sa patrunda in haremul sultanului. De la cadane a invatat limbajul secret al florilor, pe care l-a dezvaluit apoi compatriotilor ei, care il uitasera. Englezii, apoi francezii si, in cele din urma, toti europenii, au aflat ca in Orient, florile erau de mult timp folosite drept marturii romantice. Asta n-ar fi trebuit sa-i mire, pentru ca turcii i-au mostenit din punct de vedere cultural atat pe bizantini, cat si pe persani (si ei mari iubitori de flori)…

Asa se face ca pe vremea strabunicilor noastre, prietenii si iubitii ajunsesera sa stapaneasca „Lingua Flora”, transmitandu-si mesaje secrete unii altora atat prin intermediul florilor, cat si al ierburilor, al pomilor si al fructelor. Tipul florilor, precum si culoarea acestora, ajutau expeditorul (care, pe atunci, era intotdeauna un „el”) nu numai sa atraga atentia destinatarei (pentru ca intotdeauna era o urmasa a Evei), ci si sa-i transmita respectivei doamne sau domnisoare un anumit sentiment, o emotie sau o idee.

De exemplu, florile de Acacia (salcam) tradeaza o dragoste secreta, iar Ochiul Fetei (Frumusica sau Coreopsis) transmite urmatorul mesaj: „dragoste la prima vedere”! Mirtul si, mai ales, floarea de Nu-ma-uita indica dragostea adevarata, in forma ei cea mai puta, iar un aranjament floral care contine caprifoi indica un atasament atat de puternic incat se poate deja numi dependenta. Trandafirul tradeaza dragostea intensa, pasionala (poate chiar putin prea evidenta, daca nu chiar sufocanta), pe cand Ciubotica-cucului tradeaza dragostea tanara, adolescentina, cu „fluturi in stomac”. Lalelele sunt o declaratie candida de dragoste, insa, daca sunt galbene, mesajul este „sunt indragostit de tine pana peste urechi”. Liliacul, in schimb, inseamna „vreau sa te cunosc mai bine, iar violetele sunt un simbol al loialitatii. Mesajul transmis de garoafe este „sunt mandru de tine”, pe cand hortensiile sunt cele mai potrivite pentru a cere scuze cuiva sau pentru a-i transmite celei dragi un sentiment care vine din inima. Pentru complimente folositi irisi, iar pentru a-i spune EI cat este de frumoasa, daruiti-i un buchet de orhidee!

Daca v-am lamurit cat de cat, accesati site-ul Flori Bucuresti, unde veti gasi fel de fel de aranjamente florale care va pot ajuta sa transmiteti mesajul dorit. Mai mult decat atat, puteti comanda buchete de flori personalizate, specificand combinatia de flori dorita!