blog
Personale

Recuperarea medicala – ce inseamna si cum te poate ajuta

noiembrie 4, 2016 By

Recuperarea sau reabilitarea medicala este o specialitate medicala clinica, independenta, care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea, tratarea si managementul reabilitarii persoanelor cu afectiuni dizabilitante.

Planul de tratament are in vedere restabilirea, pe cat posibil, a capacitatilor functionale ale unui individ, pierdute in urma unor boli sau in urma unor traumatisme. Toate acestea sunt menite sa ii asigure pacientului posibilitatea de a munci, de a duce o viata independenta din punct de vedere social, dar si economic. Astfel de servicii gasim in majoritatea clinicilor din tara, si ofera tratamente complete de reabilitare. Una dintre ele este Alomed Health care iti pune la dispozitie cei mai buni medici si aparate de recuperare medicala din Ploiesti. Toate aceste sedinte de recuperare reprezinta terapii special create pentru pacienti, astfel incat calitatea vietii persoanelor cu diverse afectiuni sa creasca si sa le ofere sansa la o viata cat mai normala.

O mare parte dintre pacienti intampina probleme in procesul de recuperare medicala si nu obtin rezultate. De ce se intampla acest lucru? O cauza pot fi pacientii care nu respecta indicatiile medicilor dar si faptul ca nu inteleg pe deplin acest proces. Programele de recuperare in cadrul clinicii Alomed Health din Ploiesti sunt adaptate perfect nevoilor fiecarui pacient in parte, si tin cont de diagnosticul si de stadiul de evolutie al afectiunii astfel incat fiecare persoana sa primeasca cele mai bune sfaturi si tratamente pentru a reveni la forma initiala intr-un timp cat mai scurt. Din fericire, pentru pacientii care au nevoie de astfel de tratament, exista numeroase cabinete si clinici peste tot in tara Acest lucru inseamna ca recuperarea medicala le ofera pacientilor sansa sa se poata reintegra din punct de vedere social si profesional.

Scopul general pe care sedintele de tratament il urmaresc este acela de a-i ajuta pacientii sa revina la forma fizica avuta anterior bolii, dar mai ales sa previna agravarea afectiunilor.

Programele de reabilitare medicala sunt concepute astfel incat sa satisfaca nevoile pacientului pe mai multe nivele. Astfel, o persoana care va apela la medicii specialisti va beneficia de exercitii fizice si terapeutice, va fi monitorizat si i se vor oferi sfaturi si sprijin emotional, toate acestea indreptate spre educarea si schimbarea stilului de viata. Este important ca fiecare pacient care apeleaza la astfel de servicii medicale sa respecte in detaliu indicatiile din program. Respectarea tratamentului va duce spre o recuperare mai rapida, si isi va atinge scopul in functie de atitudinea pacientului fata de program.

Un tratament eficient trebuie sa se bazeze pe un plan clar, iar Clinica Alomed Health din Ploiesti dispune de o sala special amenajata, dedicata tratamentului multidisciplinar, echipata cu cele mai noi tehnologii de reabilitare si multiple unitati pentru tratamente individualizate.

Aici vei sti ca esti in siguranta, vei gasi o atmosfera calma, calda si primitoare. Experienta medicilor si aparatura de ultima generatie iti vor asigura un tratament corespunzator, astfel incat sa te bucuri din nou de o viata normala. Trebuie sa stim ca nu exista o procedura standard cand vorbim de recuperarea medicala, iar la Clinica Alomed Health fiecare pacient va beneficia de un program de recuperare adaptat patologiei existente.