Interesante

Probleme frecvente ale piciorului cauzate de încălțămintea stramta

decembrie 3, 2019 By

Încălțămintea strâmtă poate produce ravagii asupra sănătății piciorului și poate provoca chiar daune permanente. Încălțămintea strânsă este o cauză obișnuită a bataturilor și a calusurilor. Aceste straturi groase și dure de piele se dezvoltă pe picioare și degetele de la picioare, ca răspuns la presiune și frecare, cauzate de cele mai multe ori de încălțăminte prea strâmta.

Bataturile constau din cercuri mici, rotunde, de piele groasă, care se dezvoltă de obicei pe părțile laterale sau pe vârfurile degetelor de la picioare. Calusurile sunt de obicei mai mari decât bataturile și se dezvoltă de obicei pe talpa picioarelor. Deși nu sunt la fel de dureroase precum bataturile, calusurile pot cauza durere atunci când sunt suficient de groase.

Bataturile și calusurile se dezvoltă, de obicei, ca reacție de protecție pentru a preveni deteriorarea pielii de presiunea cauzată de încălțămintea prea strânsă.

O unghie încarnata apare atunci când partea unghiilor crește în carnea înconjurătoare, de obicei degetul mare. Poate provoca durere și umflare și poate fi infectata. Pantofii de dama , deoarece femeile sunt cele care isi chinuie picioarele cel mai frecvent sunt o cauză comună a problemelor unghiilor de la picioare. Pe lângă faptul că sunt foarte dureroase, există riscul de complicații datorate incaltarilor pentru persoanele care au un flux de sânge slab la picioare.

Măriri de oase și țesut în jurul articulației degetului mare. Adesea sunt cauzate de purtarea de încălțăminte strânsă.

Aceste inflamari osoase pot crește destul de mari, făcând degetul mare să se întoarcă spre interior și să apese pe degetul al doilea. Rezultatul este durerea și umflarea care se agravează la purtarea pantofilor. Un vârf de ciocan este o deformare care determină să se îndoaie degetele de la nivelul articulației din mijloc. De obicei sunt afectate cele de-a doua, a treia și cea de-a lungul degetelor.

De asemenea, persoanele cu vârful ciocanului au tendința de a avea calusuri din cauza degetelor de la picioare care se freacă de vârful pantofului. Fără tratament, degetul de la picior își poate pierde flexibilitatea și devine fix, necesitând o intervenție chirurgicală pentru a-l corecta.