Interesante

Principalele tipuri de imprimante din birouri

decembrie 6, 2019 By

Este greu de imaginat că imprimantele dispar complet în birouri. Deși nimeni nu poate respinge modul în care majoritatea documentelor sunt acum găzduite pe tărâmul digital, va fi întotdeauna nevoie să fie tipărite aceste documente dintr-un motiv sau altul. În timp ce birourile au imprimante, poate fi confuz să alegi o imprimantă nouă atunci când ai nevoie de una nouă.

Aceste trei imprimante de mai jos sunt cele mai frecvente imprimante găsite în birouri în aceste zile.

Imprimante multifuncționale (MFP)

Imprimantele multifuncționale sunt, de asemenea, cunoscute în mod obișnuit ca imprimante all-in-one. Cu acest tip de dispozitiv, nevoile dvs. de imprimare, scanare, fax și fotocopiere sunt acoperite! Aceste imprimante vin de obicei într-o varietate de dimensiuni, multe fiind suficient de mici pentru a se potrivi pe un birou mic.

În afară de caracteristicile multifuncționale pe care le au MFP-urile, acestea sunt avantajele comune pe care proprietarii de afaceri le pot obține de la acest tip de imprimantă.

De obicei sunt mai mici în costuri. Deși poate părea scump în comparație cu celelalte tipuri de imprimante, dacă luați în considerare achiziționarea unui aparat de fax, scaner, fotocopiator și o imprimantă, veți constata că achiziționarea unui aparat MFP este de fapt mult mai accesibil.

Imprimante cu jet de cerneală

Acestea tipăresc documente prin pulverizarea cernelii pe hârtie și pot produce de obicei imprimeuri cu o rezoluție de 300 dpi (puncte pe inch) cu unele capabile să imprime documente de până la 600 ppp. Acest lucru le face ideale pentru imprimarea rapoartelor.

Ceea ce le plac majoritatea proprietarilor de afaceri despre imprimantele cu jet de cerneală este faptul că acestea sunt de obicei accesibile, ceea ce le face un dispozitiv ideal pentru întreprinderile care doresc doar imprimante. Deoarece majoritatea birourilor (dacă nu toate) au computere, cel mai probabil veți vedea imprimante cu jet de cerneală în majoritatea birourilor. Iată câteva avantaje care le plac oamenilor în ceea ce privește imprimantele cu jet de cerneală.

Imprimante cu laser simple

Dacă există o caracteristică foarte remarcabilă pentru imprimantele cu laser Kyocera ecosys p6230 , ar fi capacitatea imprimantei să producă documente de înaltă calitate. De fapt, imprimantele laser pot produce copii cu o rezoluție de 600 dpi – 1200 dpi.

Una dintre principalele diferențe pe care le au imprimantele laser este faptul că folosesc toner (pulbere colorată sau neagră) în loc de cernelurile care sunt utilizate în majoritatea altor imprimante.

Imprimantele laser oferă utilizatorilor numeroase avantaje atrăgătoare, inclusiv:

  • Rezoluție foarte mare.
  • Rezultate rapide.
  • Tipărire de volum mare.
  • Fără frânturi deloc.

Ce tip de imprimantă ar trebui să folosesc pentru afacerea mea?

Dacă sunteți în căutarea unei noi imprimante, poate fi un pic confuz cu privire la care ar trebui să obțineți. Dacă nu aveți un scaner sau un aparat de fax, ar fi bine să analizați o imprimantă multifuncțională. Căutați să imprimați documente mai mici sau mai scurte sau doar ocazional? Un jet de cerneală ar fi probabil o alegere mai bună. Dacă doriți să imprimați regulat sau să imprimați în cantități în masă, o imprimantă laser ar putea fi cea mai bună alegere.

Cu toate tipurile de imprimante disponibile pe piață, alegerea unei imprimante specifice pe care să o folosească în birou poate fi destul de confuză. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a alege ce imprimantă să vă adresați, atunci trimiteți-ne un apel și vă vom oferi sfaturi de specialitate în această privință.