blog
Personale

Panourile solare, alternativa ecologica si economica la sistemul clasic de furnizare a energiei

septembrie 25, 2017 By


In ultimii ani, tot mai multi sunt cei care inteleg importanta folosirii surselor de energie regenerabila, constienti de efectele lor benefice, pe termen lung. Si nu este vorba doar despre componenta ecologica, de protejare a mediului inconjurator, stiut fiind faptul ca utilizarea pe scara larga a resurselor de energie verde contribuie decisiv la diminuarea incalzirii globale, la diminuarea poluarii determinate de arderea combustibililor traditionali, ci si de acea latura care ne priveste pe fiecare in parte, respectiv cea economica.

Astfel, optarea pentru panouri solare, fie ca este vorba despre cele termice sau cele fotovoltaice poate fi o investitie profitabila, iar costurile pentru achizitionarea si montarea acestora, care la prima vedere pot parea ridicate, vor fi amortizate intr-un timp relativ scurt, iar beneficiile nu vor intarzia sa se faca simtite. Daca panourile fotovoltaice au rolul de a transforma energia razelor de soare in energie electrica, determinandu-ne astfel sa renuntam la serviciile furnizorilor clasici si la platirea tarifelor emise de acestia, pentru ca de acum beneficiem de sursa inepuizabila si netaxata a soarelui, panourile solare termice au functia de a incalzi apa menajera, cea din piscine si pot reprezenta suport pentru incalzirea centrala.

Piata in domeniu ofera o gama diversificata de tipuri de panouri solare termice si fotovoltaice, in mai multe dimensiuni, de unde iti poti alege, in functie de cerintele proprii si panouri solare ieftine, care sa iti ofere prin utilizarea lor energie electrica fara grija achitarii facturilor sau apa calda menajera, fara sa depinzi de niciun program sau de defectiunile inevitabile ale sistemelor de incalzire clasice.

In cazul in care te decizi sa utilizezi panouri solare pentru apa calda pentru locuinta ta, sunt disponibile pe piata doua tipuri, respectiv cele cu tuburi vidate si panourile solare plane. Odata montate pe acoperisul casei, respectand unghiul de inclinatie care va determina captarea optima a energiei razelor de soare, vei putea beneficia in perioada primavara – toamna de acoperirea integrala a necesarului de apa calda in casa, iar pe timpul sezonului rece, cand soarele are o intensitate mai redusa, randamentul va fi ceva mai scazut, dar tot se va reusi furnizarea apei calde in proportie de aproximativ 80 la suta.

Chiar si pentru aceasta situatie  tehnologiile actuale in domeniu au o solutie, existand o gama de panouri solare care au in componenta lor baterii, care in zilele insorite pot stoca rezerve de energie solare, iar acestea vor fi utilizate in zilele in care energia  razelor solare nu poate fi captata.