Opţiuni de tratament după extracţia dinţilor – implant dentar, proteză sau coroane?
Lăsate netratate, afecţiunile dentare pot necesita mai multe tratamente stomatologice. În funcţie de tipul afecţiunii şi de gravitatea sa, unele persoane pot avea nevoie de un tratament parodontoză, altele trebuie să îşi completeze regimul personal de igienă orală cu produse specializate, precum un duş bucal sau o pastă de dinţi desensibilizantă. Multe alte persoane trebuie să petreacă ceva mai mult timp în cabinetul medicului dentist, mai ales dacă o carie este prea adâncă. Într-o astfel de situaţie, medicul poate opta pentru efectuarea unui tratament de canal radicular. Această procedură este menită să salveze de la extracţie un dinte foarte afectat.
Terapia canalului radicular este folosită pentru tratarea problemelor miezului moale al dinţilor, altfel cunoscut sub denumirea de pulpă dentară. Pulpa conţine vasele de sânge şi nervii dintelui. Ţesutul pulpei poate muri atunci când este infectat sau foarte deteriorat. Dacă nu se elimină, dintele se infectează şi va fi necesară extracţia sa. În timpul unui tratament de canal radicular, medicul dentist îndepărtează pulpa, iar canalul radicular este curăţat şi sigilat, beneficiind astfel de protecţie sporită.
În cazurile severe care necesită extracţia unui dinte sau mai multor dinţi, medicul vă poate recomanda înlocuirea dinţilor cu proteze dentare, cu coroane realizate din diferite materiale sau cu implant dentar. Indiferent de opţiunea pentru care veţi decide, electronic stem generator este cel mai avansat tratament dentar care garantează succesul oricărei opţiuni de tratament.
Protezele dentare sunt accesibile din punct de vedere financiar şi cele mai recente opţiuni sunt durabile, au un aspect natural şi se întreţin cu uşurinţă. La rândul lor, coroanele sunt rezistente, durabile, seamănă cu dinţii naturali, însă vin şi cu dezavantaje. De exemplu, dacă medicul este de părere că singura modalitate de a înlocui un dinte extras este realizarea unei punţi dentare cu ajutorul unor coroane, atunci vecinii dintelui extras vor trebui trataţi, şlefuiţi şi îmbrăcaţi şi ei în coroane.
Singura modalitate de a înlocui un dinte extras fără necesitatea de a afecta dinţii vecini este dată de implantul dentar. Localizat chirurgical în maxilarul superior sau inferior, implantul dentar funcţionează ca o ancoră solidă pentru înlocuirea dintelui extras. Fabricate din titan şi alte materiale, implanturile reprezintă o opţiune pe termen lung pentru restaurarea unui zâmbet frumos şi sănătos. Prin intermediul unei igiene orale riguroase, un implant dentar poate fi opţiunea pentru înlocuirea unui dinte extras pentru tot restul vieţii. Totuşi, dacă veţi întâmpina probleme sau veţi simţi dureri, medicul poate opta pentru o descoperire de implant, urmând să abordeze cea mai potrivită modalitate de tratare.