denumirea de management
DiverseInteresante

Opinii despre denumirea de management

martie 6, 2020 By

Exista o varietate de opinii despre termenul „management”. In mod traditional, termenul „management” (denumit uneori „management organizational” sau „management de afaceri”) se refera la activitatile implicate in cele patru functii generale enumerate mai jos.

1) Planificarea, inclusiv identificarea obiectivelor SMART, metodelor, resurselor necesare pentru realizarea metodelor, responsabilitatilor si a datelor pentru finalizarea sarcinilor. Exemple de planificare sunt planificarea strategica, planificarea afacerilor, planificarea proiectelor, planificarea personalului, publicitatea si planificarea promotiilor.

2) Organizarea resurselor pentru atingerea obiectivelor in mod optim. Exemple sunt organizarea de noi departamente, resurse umane, sisteme de birouri si fisiere si reorganizarea de afaceri.

3) Conducerea, inclusiv pentru a stabili directia pentru organizatie, grupuri si indivizi si, de asemenea, influenteaza oamenii sa urmeze aceasta directie. Exemple sunt stabilirea directiei strategice (viziune, valori, misiune si / sau obiective) si metode de promovare a managementului performantei organizationale pentru a urmari acea directie.

4) Controlul sau coordonarea, inclusiv sistemele, procesele si structurile organizatiei pentru a atinge obiective si obiective eficient si eficient. Aceasta include colectarea continua de feedback si monitorizarea si ajustarea sistemelor, proceselor si structurilor in consecinta. Exemple includ utilizarea de controale financiare, politici si proceduri, procese de gestionare a performantei si masuri pentru evitarea riscurilor.

Alte conceptii

O alta parere este ca „managementul” face ca lucrurile sa fie realizate prin intermediul altora. Cu toate acestea, o alta viziune, cu exceptia conceptiei traditionale, afirma ca misiunea de conducere este de a sprijini eforturile angajatilor de a fi membri pe deplin productivi ai organizatiilor si cetatenilor comunitatii.

Pentru majoritatea angajatilor, termenul „management” inseamna probabil grupul de persoane (directori si alti manageri) care sunt responsabili in primul rand de luarea deciziilor in organizatie. Intr-un scop nonprofit, termenul „management” se poate referi la toate sau la oricare dintre activitatile Consiliului de administratie, a directorului executiv si / sau a directorilor de programe.

Unii scriitori, profesori si practicieni afirma ca viziunea de mai sus este mai degraba invechita si ca managementul trebuie sa se concentreze mai mult pe abilitatile de conducere, de exemplu, stabilirea viziunii si obiectivelor, comunicarea viziunii si obiectivelor si indrumarea altora pentru realizarea lor. De asemenea, acestia afirma ca conducerea trebuie sa fie mai facilitativa, mai participativa si mai puternica in modul in care viziunile si obiectivele sunt stabilite si indeplinite. Unii oameni afirma ca aceasta nu este o schimbare a functiilor de conducere, ci subliniaza anumite aspecte ale managementului.

Managementul intr-o forma sau alta este o parte integranta a vietii si este esential oriunde trebuie intreprinse eforturi umane pentru atingerea obiectivelor dorite. Ingredientele de baza ale managementului sunt intotdeauna in joc, indiferent daca ne gestionam viata sau afacerea.