blog
Diverse

Oja semi-permanenta – o alegere inteleapta pentru femeile moderne

septembrie 26, 2017 By

Manichiura este unul din punctele asupra carora majoritatea femeilor isi indreapta atentia indiferent de ocupatie sau varsta, in primul rand pentru ca mainile ingrijite transmit feminitate si sunt o dovada de eleganta. Oja ciobita sau neuniforma este, neindoielnic, un cosmar pentru multe doamne si domnisoare, intrucat creeaza un aspect inestetic al unghiilor.

Pentru evitarea acestei situatii neplacute, precum si de rutina de refacere a manichiurii cu oja la fiecare 2-3 zile, va recomadam sa optati pentru noile oje semipermanente SNB, Artistic Nail si Kiara Sky.

Oja semipermanenta este o inventie privita drept foarte sanatoasa si accesibila din punct de vedere financiar. In ceea ce priveste formula de baza a compozitiei, acest nou tip de oja se aseamana mult cu cea normala, dar ofera o stralucire aparte si dispune de o textura mai rezistenta. Un dezvantaj poate consta in faptul ca manichiura semipermanenta poate fi creat doar la salon sau acasa, daca beneficiati de o lampa UV, aparat indispensabil pentru uscarea unghiilor semi-permanente.

Aplicarea lacului semipermanent se efectueaza numai dupa inlaturarea cuticulelorsi degresarea degresata cu ajutorul unei solutii speciale. In continuare, se aplica o baza incolora protectoare si cu rol in intarirea unghiilor, pentru a facilita un plus de aderenta pentru stratul de oja.

De-a lungul vremii, tehnicile in materie de manichiuri au evoluat in mod spectaculos.
Spre deosebire de oja clasica, cea semipermanenta se poate indeparta doar cu acetona pura 100%. Un inconvenient este ca pot aparea reactii alergice manifestate sub forma de eczeme. Acetona include substanta denumita methyl methacrylate, care reprezinta un ingredient ce poate provoca afectiuni respiratorii, dar si iritatii la nivelul pielii si ochilor. Cu toate ca acest ingredient a fost interzis de Administratia pentru siguranta alimentelor si a medicamentelor, il regasim pe piata in multe din produsele folosite in saloanele de cosmetica.

Pentru intretinerea manichiurii semi-permanente, va recomandam sa utilizati pila. Astfel, veti inlatura culoarea si o parte din baza, dar fara a ajunge la unghia naturala . Unghiile naturale vor ramane sanatoase, fara sa sufere efectele deshidratarii.