blog
Interesante

Neintelegeri in familie

martie 21, 2018 By

Nu intelegea mare lucru din ceea ce i se spunea, dar stia ca la un moment dat lucrurile nu vor ramane neclarificate, chiar daca asta insemna sa ceara o explicatie tatalui ei. Cand si-au deschis afacerea nu s-au gandit in nici un moment, cat de profitabile pot fi acele servicii funerare pe care le oferea firma lor. Ba mai mult decat atat nu-si imagina ca averea lor se inmultea de la o zi la alta. Cu alte cuvinte ea chiar nu intelegea de ce tatal voia sa inchida afacerea. In cele din urma ii spuse:

  • Tata, de ce vrei sa inchidem afacerea? Ce s-a intamplat de nu mai vrei sa mai continuam?
  • Sa stii ca intotdeauna exista ceva de facut mult mai bun decat faci acum?!
  • Probabil ca ai dreptate, tata, dar tot nu inteleg de ce ai luat decizia asta exact atunci cand ne merge mai bine?
  • Fata mea, probabil ca tu mare lucru acum nu intelegi, dar cu timpul vei observa ca lucrurile se vor schimba.
  • Dar nu vreau sa se schimbe nimic. Imi place asa cum este. Totul este perfect exact asa cum este.
  • In fine nu ai sa intelegi nimic daca te comporti asa. Macar lasa-ma sa-ti explic cateva lucruri si dupa aceea vei decide singura ceea ce vrei sa faci.

Nu s-ar fi gandit niciodata ca modalitatea ei de a face bine oamenilor prin serviciile pe care le oferea compania ei in mod gratuit erau foarte daunatoare pentru intreaga afacere. In alta ordine de idei, tatal ei avea dreptate cu tot ceea ce ii explicase.

Desi la inceput s-a facut ca nu intelegea lucrurile foarte bine, in esenta stia ca tatal ei anticipase cu mult timp inainte ceea ce se putea intampla. Si chiar daca planurile ei erau marete cu privire la dezvoltarea acelei afaceri, intelegea ca trebuia sa se decida inainte de a lua o hotarare ferma.

Se gandea daca nu cumva se lasa in sfera emotiilor mult mai mult dupa ce mama ei se sfarsise cu un an in urma. Cu putin noroc stia ca putea sa reziste oricarei decizii, indiferent de acea decizie pe care era obligata sa o ia. Stia ca intr-o zi va trebui sa o ia de la capat, iar acea zi era din ce in ce mai aproape.

 

Pompe Funebre Rainbow Dorobantu