blog
Diverse

Motocultoare de la cultivi.ro

mai 1, 2017 By

Motocultoare de la www.cultivi.ro

Un motocultor ( motofreză sau tractor monoax de putere mică) este un utilaj utilizat in agricultura mai mult cu motor pentru prelucrarea terenului. Are un motor de mică putere (alimentat cu benzină sau motorină), două roți motoare pentru deplasare și este echipat cu un anumit număr de sape rotative (sau freze), care au sarcina de a răscoli solul sau de a efectua diverse procedee agricole.
Este utilizat în principal în horticultură, grădinărit, pomicultură și viticultură și este condus, de obicei, de un singur om care merge pe jos impingandu-l.
Din puctul meu de vedere este foarte important daca ai o bucata de pamant undeva la tara la bunici si vrei sa il prelucrezi pentru diferite culturi sau poate pur si simplu daca vrei sa ii ajuti pe batrani in prelucrarea pamantului lor .
Eu, fata nascuta si crescuta la tara , pana sa apara masinariile cu astea geniale care iti scutesc din timp, imi ajutam bunicii si parintii la prelucrarea pamantului cu sapa si grebla si crede-ma ca nu e asa usor , sa stai in soare si sa depui atat de mulr efort fizic, dar la finalul zilei eram multumita de ceea ce realizasem , pentru ca peste ceva timp din bucata aia de pamant lucrata cu drag si spor aveam sa culeg ceea ce am semanat cu manutele mele .
Dar acum, e mult mai usor sa iti lucrezi pamantul, doar cu ajutorul unui motocultor, fara a depune mult efort fizic si bineinteles timpul va fi unul mult mai scurt. Ador reactia bunicii mele atunci cand vine momentul sa lucram pamantul , zambeste pentru ca stie ca va fi mai usor si ca nu trebuie sa se mai gandeasca la durerile crunte de spate, de fiecare data cand vine momentul pentru asta ea zambeste si spune ” haide sa scoatem bestia si sa o punem la treaba ” bineinteles bestia este motocultorul, ceea care face treaba grea si murdara in locul nostru , noi trebuie doar sa punem in urma bestiei culturile pe care le vrem si sa avem rabdare si timp ca acestea sa creasca mari si frumoase pentru cand va veni vremea lor de cules.
Reomand cu incredere motocultoarele de le www.cultivi.ro , ne-au facut viata mai usoara si mai placuta !