Interesante

Moduri de folosire a imprimantelor

iulie 17, 2018 By

Știați că fonturile pe care le utilizați pentru a imprima documentele dvs. au fost denumite după creatorii lor? Așa e, multe dintre numele de fonturi pe care le folosești erau altceva. Cel mai bun exemplu este Garamond, care este numit după creatorul său, Claude Garamonde, care a fost o faimoasa imprimantă franceză. Garamond este unul dintre cele mai economice fonturi pe care le puteți utiliza în ceea ce privește economisirea cernelei astăzi!

RISO ComColor 9050 Producătorul original de echipamente (OEM), creditat cu cea mai rapidă producție de imprimante din lume, este RISO. Imprimantele RISO sunt renumite pentru viteza lor superioară din întreaga lume. De exemplu, imprimanta este capabilă să tipărească până la 150 de pagini într-un singur minut și aceasta pentru imprimări color!Aceasta este o diferenta in comparație cu imprimantele de uz casnic și de birou de astăzi utilizate mai frecvent. Majoritatea imprimantelor color moderne pentru birou  tipăresc la viteze cuprinse între 15 și 30 de coli pe minut.

Cel mai mare dispozitiv de imprimare din lume măsoară 12 x 50 de metri. Această imprimantă este cunoscută sub numele de Infinitus și este deținută de o companie cunoscută sub numele de Big Image Systems, in timp ce, cea mai mică imprimantă din lume are o dimensiune de 2.54 cm x 5.08 cm x 27.94 cm.

Dimensiunea maximă pe care Infinitus poate imprima pe o suprafață de 600 de metri pătrați. Această imprimantă este utilizată pentru tipărirea fundalurilor utilizate de televiziune, filme și teatru.

Imprimante 3D. Imprimantele pot fi folosite pentru imprimarea produselor alimentare care pot fi apoi consumate. Aceste tipuri de imprimante sunt cunoscute ca imprimante 3D sau cu trei dimensiuni. Imprimantele 3D sunt valul viitorului și experții prevăd că vor fi obișnuiți imediat ce tehnologia inerentă devine mai rafinată și devine mai viabilă din punct de vedere comercial. Imprimantele 3D nu pot fi utilizate numai pentru imprimarea hranei, ci și pentru alte lucruri, cum ar fi casele reală, armele, îmbrăcămintea, bijuteriile și chiar protezele artificiale folosite în profesia medicală.

NASA intenționează chiar să trimită o imprimantă 3D în spațiu pentru a ajuta astronauții să creeze adăposturi și unelte!