Interesante

Materiale de sablare minerale sau organice pentru rezultate excelente de fiecare data

mai 29, 2018 By

Sablarea reprezinta una dintre modalitatile cele mai recomandate pentru a curata sau finisa diferite tipuri de suprafete cum ar fi cele din sticla, metal, piatra sau alte materiale solide. Intreg procesul se realizeaza utilizand materiale minerale sau organice care pot sa ofere rezultate diversificate in functie de necesitatile de finisare sau de curatare esentiale pentru a finaliza un anumit produs.

 

            Materiale de sablare utilizate pentru obtinerea diferitelor calitati de finisare

 

Materialele minerale au fost primele care au fost utilizate in procesul de sablare iar acestea se regasesc din belsug in natura. In timp, datorita cerintelor si necesitatilor din ce in ce mai diversificate ale clientilor cei care utilizeaza aceste tehnologii de finisare au inceput sa dezvolte aceste materiale de sablare.

Din randul acestor materiale de sablare amintim perlele de sticla, corindon normal (electrocorindon maro), perle ceramice, bicarbonat de sodiu (soda), grit din sticla, corindon inoxidabil, carbura de siliciu, nisip de granat, granule vegetale si multe altele. Fiecare dintre aceste materiale de sablare ofera rezultate diferite in functie de ceea ce se doreste sa se obtina la final din fiecare produs in parte.

Primul brevet de inventie privind sablarea a fost emis in anul 1870 in Anglia pe numele lui Benjamin Chew Tilgham. Insa, acest lucru nu inseamna ca intreg procesul s-a pastrat in stare originala asa cum a fost brevetat ci din contra, specialistii s-au concentrat sa dezvolte intreg conceptul astfel incat sa obtina rezultate din ce in ce mai bune. In mod curent, nisipul a fost primul material ce s-a utilizat in domeniul sablarii intrucat era un material ieftin dar si foarte la indemana. Insa, din motive de protectie a mediului dar si a operatorului utilizarea nisipului a fost mai restransa.

 

Alte tipuri de materiale utilizate in procesul de sablare

 

Aceste materiale de sablare s-au diversificat nu numai datorita faptului ca exigentele de pe piata au crescut ci si pentru ca s-a descoperit ca prin utilizarea unor materiale diferite se obtin tipuri de finisare cu grade de finete diversificate. In functie de destinatia produsului finit se utilizeaza materiale diferite si se obtin rezultatele dorite.

 

In afara de materialele minerale sau organice in procesul de sablare se utilizeaza si materiale artificiale cum ar fi diferite tipuri de zgura, materiale metalice sau apa sub presiune.

Insa, daca operatorul doreste sa utilizeze metode complet ecologice atunci va folosi numai materiale sablare organice sau minerale. Desigur, aceste materiale mentionate nu se folosesc numai pentru procesul de sablare intrucat isi gasesc utilizarea in diferite alte aplicari. Finisarea produselor este un proces destul de complex si pentru a se putea obtine rezultatele cele mai bune se recomanda sa apelati intotdeauna la specialisti in domeniu.

 

Suprablast este o companie care se axeaza in permanenta pe oferirea unor solutii durabile dar si a unei calitati deosebite astfel incat sa puteti fi  multumit de produsele finite. Solutiile companiei se adreseaza atat domeniului industrial cat si domeniilor conexe. Tot ce trebuie sa faceti pentru a beneficia de solutiile companiei este sa accesati website-ul www.alicesablare.ro si sa contactati specialistii acestei firme pentru a beneficia rapid de solutii profesioniste.