Interesante

Laptop defect? Incercati sa-l reparati singur inainte de a-l duce in service laptop

octombrie 8, 2017 By

reparatii laptop

Laptop defect? Incercati sa-l reparati singur inainte de a-l duce in service laptop

Daca laptopul dumneavoastra s-a defectat, puteti incerca sa-l reparati singur. Stati … sigur ca nu ne referim la defectiuni complexe, ci la probleme minore care pot fi solutionate rapide, fara cheltuieli suplimentare si fara prea multa bataie de cap. Ideea e ca foarte multe persoane ajung in service pentru defectiuni care sunt de fapt mici erori de soft sau alte probleme minore. De aceea, credem ca poate fi o idee buna sa incercati sa va reparati singur laptopul … daca aveti minim de cunostinte IT si abilitati tehnice. Pentru ca in definitiv repararea unui laptop este un lucru pe care il puteti face singur, macar pana intr-un anumit punct.

Intelegem perfect ca nu toate lumea poseda astfel de abilitati tehnice. Sunt persoane care prefera ca un profesionist din service laptop (www.onlaptop.ro) sa se ocupe de problema, indiferent de gravitatea sa. Centrele de reparatii sunt formate din grupuri de tehnicieni foarte destepti, cu o experienta tehnica vasta si cu o educatie corespunzatoare.

Insa, ramanem la ideea ca unele probleme le-ati putea rezolva singur, acasa.

Reparati singur laptopul si veti economisi bani
Unul din avantajele pentru care merita sa incercati sa va reparati singur laptopul este in mod evident cel legat de aspectul financiar. In general o reparatia de laptop incepe de la 50 lei si poate ajunge chiar si la 2000 de lei (anumite reparatii de placa de baza). Indiferent de situatia dumneavoastra financiara, cu siguranta va surade ceva ce este gratuit.

Nu aveti nevoie de scule scumpe ca sa reparati laptopul
Multe persoane cred ca pentru a repara un laptop au nevoie de scule hardware si software scumpe. Nu e chiar asa. Intr-adevar astfel de scule exista, dar ele sunt folosite de profesionisti pentru a executa reparatiile intr-un timp mai rapid sau concomintent. Cel mai probabil deja aveti prin casa sculele necesare. In general veti avea nevoie de cateva surubelnite. In ceea ce priveste programele soft de reparare, unele sunt disponibile direct online.
De exemplu, pentru testarea memoriei puteti folosi MemTest86, Windows Memory Diagnostic, Memtest86+, DocMemory Memory Diagnostic iar pentru testarea HDD-ului puteti apela urmatoarele programe complet gratuite: Seagate SeaTools, HDDScan, DiskCheckup, HD Tune etc.

 

Stiti mai multe decat credeti
Daca aveti probleme in folosirea mouse-ului, tastaturii sau surubelnitei, atunci probabil ca nu este o idee buna sa incercat sa va reparati singur laptopul. In caz contrar, sunteti doar la cateva clickuri distanta de cateva tutoriale care va pot ghida pas cu pas. Astfel de tutoriale sunt disponibile gratuit pe internet, atat in limba romana cat si in limba engleza (de exemplu, daca intrati pe blogul Onlaptop – service laptop veti putea citi o multime de tuturiale care va arata cum sa rezolvati anumit probleme).

Nu va descurcati? – Veniti in service laptop!
Daca nu am reusit pana acum sa va conving ca puteti intr-adevar sa va reparati singur laptopul si daca credeti in continuare ca aveti nevoie de un profesionist care sa faca aceasta treaba pentru dumneavoastra, atunci este mai bine sa va ascultati intuitia. Si daca sunteti in cautarea unui service laptop bun, alegeti cu incredere Onlaptop.