Jocuri

Jucariile Art of Play dau valoare educatiei copiilor

ianuarie 10, 2020 By

Majoritatea parintilor sunt foarte grijulii si atenti cand vine vorba de copilul lor. Tot mai multi psihologi si profesori vorbesc despre faptul ca de multe ori copiii din ziua de astazi acorda o prea mare atentie tehnologiei, iar din pacate aceasta nu ii ajuta atat de mult in dezvoltare. Acesta este „meritul” parintilor mult prea ocupati la locul de munca si care pun pe primul loc cresterea carierei si aloca doar o mica parte din timpul lor liber dezvoltarii copiilor.

Din fericire, magazinul online art of play urmareste cu atentie aceste tendinte ale educatiei copiilor si isi propune sa ofere o alternativa sanatoasa de dezvoltare a celor mici. Pentru ca fiecare copil invata mai usor atunci cand se joaca, Art of Play vine pe piata cu un concept nou: jocuri si jucarii educative, care pregatesc copii pentru meseriile viitorului. In acelasi timp, Art of Play stie ca in timp, dezvoltarea armonioasa a copilului necesita ca parintii nu doar sa stranga jucariile dupa ce el s-a jucat singur, dar si sa depuna eforturi pentru a petrece timp impreuna cu copilul jucandu-se. Artofplay este intodeauna gata sa prezinte o gama uriasa de produse pentru diferite varste, jocuri individuale si de grup.

Cand cumparam jocuri educative, trebuie sa urmam recomandarile producatorilor de jucarii, fiind atenti si la doleantele si nevoile copilului.

Jocurile educative se recomanda a fi cumparate incepand cu varsta de un an al copilului. Aceasta este o perioada ideala pentru inceputul dezvoltarii deprinderilor motrice fine, atentie, rabdare, aparat analitic si logic, imaginatie si memorie. Putem incepe cu jocuri din cele mai simple – piramide, mozaicuri, cuburi multicolore, figuri, ca mai apoi sa trecem la altele mai complexe: seturi de constructii, jocuri de logica si puzzle-uri. Pentru ca metoda de predare prin joc sa fie eficienta, este important sa nu uitam sa avem in vedere varsta copilului. La urma urmei, se stie ca fiecare categorie de varsta are propriile sale caracteristici.

Vrei ca copilul tau sa se distreze si sa invete prin joc si joaca? Ia in considerare caracteristicile varstei sale si urmeaza niste reguli simple:

  • Ofera-i copilului un mediu de invatare placut care sa-i permita sa caute singur solutii;
  • Ia in considerare interesele copilului: comunica mai mult pe subiectele care il intereseaza. In acelasi timp, nu ezita sa insufli cunostinte practice utile, chiar daca aparent copilul nu arata interes;
  • Este important sa folosesti metoda motivatiei, folosind aprobarea, laudele, recompensele;

Daca te vei juca cu copilul in fiecare zi sunt sanse mari sa obtii rezultate excelente ce tin de dezvoltarea armonioasa a copilului. Cand se joaca cu parintii sau rudele, copilul se simte mai confortabil si mai sigur. In plus, legaturile de familie se vor consolida, ceea ce inseamna ca in casa va fi intotdeauna o atmosfera vesela si confortabila.

In incheiere putem cert afirma ca munca si implicarea maxima a  parintilor in cresterea si dezvoltarea copilului il va ajuta pe viitor sa creasca o persoana armonios dezvoltata si echilibrata psihologic. Alege jucariile Art of Play folosite in sistemul de invatamant britanic si ajuta-l pe copilul tau sa-si dezvolte capacitatile si sa descopere abilitati noi.