jucarii-bebe-copii
CopiiDiverseFemeiJocuristiati ca?

Jucarii Utile Copiilor in Dezvoltare

iulie 11, 2019 By

Creierul copilului absoarbe precum un burete tot ce ce experimenteaza, explicatia fiind ca inca de cand este nascut, pana la varsta de 8 ani, creierul copilului trece prin numeroase transformarii la nivel emotional, dar si cognitiv.

Copilul ajunge astfel sa inteleaga mai bine lumea in care traieste, jocul fiind prima ocazie a acestuia de a invata, el experimentand si invatand sa interactioneze cu ceea ce este in jurul sau.

Jucariile folosite de cel mic sunt educative pentru ca-i da acestuia sansa de a explora lucruri noi si sa invete in acelasi timp de la o varsta extrem de mica sa faca asocieri logice, acest lucru fiind datorat jucariilor. Bebelusul invata ca daca va apasa un buton, jucaria va face un sunet.

In acelasi timp, daca va izbi o jucarie de pamant, ea va face sunet. Un copil mai mare invata ca pentru a face un turn de nisip, va avea nevoie de o baza solida, astfel incat constructia sa fie cat mai bine realizata, cuburille fiind pozitionate corect.

Exista insa si cateva jucarii bebe cunoscute pentru faptul ca au o mai mare contributie la dezvoltarea intelectuala a abilitatilor copiilor.

Jucarii pentru dezvoltarea coordonarii mama-ochi

Copilul mic va invata cum sa-si coordoneze mainile cu ajutorul vederii. De la 3-4 luni, bebelusului i se vor agata deasupra capului jucarii mari, pe care le va putea lovi. Cei mici isi vor focaliza privirea in prima faza asupra jucariilor.

Dupa care, vor incepe sa loveasca cu manutele jucariile, iar intr-un final, vor incepe sa le prinda si sa traga de ele. Atunci cand mai cresc, puteti pune langa ei jucarii moi, pe care acestia le pot apuca si introduce in gura. Mai exista si saltelute colorate care sunt utile bebelusilor, acestea avand atasate de ele jucarii atragatoare.

Jucarii de indemanare pentru dezvoltarea motricitatii fine

Dezvoltarea motricitatii fine ii va ajuta pe cei mici sa tina corect creionul de scris, acest lucru fiind util mai tarziu in perioada scolara. Jocurile si jucariile care implica o mai mare precizie sunt si ele foarte importante in acest proces de evolutie a indemanarii. Astfel de jucarii educative gasiti pe lapetitearmoire.ro

Jucarii de constructie pentru dezvoltarea gandirii logice

Cuburile din lemn sau piesele lego il ajuta pe copil sa isi dezvolte concepte ce tin de geometrie si de orientare in spatiu. Aceste jucarii ii ajuta pe cei mici sa invete ca daca nu vor pozitiona corect cuburile, acestea vor cadea, iar copilul va invata din greseli.